A Facebook a legdurvább, függőséget okozó drog a világon. Az Economist gazdasági magazin jól illusztrált grafikán mutatja be, hogy 12 év alatt hogyan növekedett a cég felhasználóinak száma egészen a mai 1,6 milliárdig. Hozzávetőlegesen egy milliárd ember nap mint nap használja az oldalt.

 

A cég növekedési üteme meghaladott minden előzetes várakozást. Az oldal ráadásul olyan funkciókat használ, melynek köszönhetően a felhasználók rendszeresen visszajárnak. Az amerikaiak interneten töltött idejük 30 százalékában Facebookoznak, míg a Google keresések és a YouTube filmek nézegetése együttesen 11 százalékot vesz igénybe.

 

FB_Economict
Kép: Economist

 

A Facebook a mobiltelefonok hirdetési piacán a világmásodik. A 70 milliárd dolláros globális mobil hirdetési piac 19 százalékát birtokolja, szemben a Twitter csekély 2,5 százalékával. Többek között ennek is köszönhető, hogy a Facebook mai piaci értéke elérte a 325 milliárd dollárt. Vannak, akik szerint az emberek már túl sok időt töltenek a közösségi oldalon. Egyes amerikai felmérések szerint ez havonta két teljes napot vesz igénybe.

 hirdetes_810x300  

 

Hogy ez akár még növekedhet is a jövőben? Marc Zuckerberg bízik benne, hogy igen. A cég ennek érdekében újabb és újabb funkciókat, indít a felhasználói számára, beleértve a taxi rendelést. vállalatokkal való kommunikációt, stb.

 

Zuckerberg célja, hogy a Facebook minél nagyobb élő ökoszisztémává váljon, felhasználói száma pedig tovább növekedjen, írja az Economist.

 

DenníkN/Economist

 

Nyitókép: Economist

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!