A korábbi szlovák pénzügyminiszter a MOL felügyelőtanácsában kapott helyett. „Igen, megerősíthetem az információt” mondta a DenníkN-nek.

 

Mikloš sokáig esélyes volt az ukrán pénzügyminiszteri és miniszterelnök-helyettesi posztra is. Ezt az ajánlatot végül visszautasította, mert le kellett volna mondania szlovák állampolgárságáról, amit nem akart. Marad viszont tanácsadó az ukrán kormánynál.

 

A testület újraválasztotta dr. Világi Oszkárt, az Igazgatótanács tagjává. Emellett a Felügyelő Bizottság tagjává, és az Audit Bizottság póttagjává választották Ivan Miklošt,

 

 hirdetes_400x285  

A MOL többségi tulajdonnal rendelkezik a szlovák olajfinomító vállalatban, a Slovnaftban is, melynek vezérigazgatója a szlovákiai magyar oligarcha és leggazdagabb felvidéki magyar, Világi Oszkár.

 

Világival kapcsolatos korábbi, fontosabb cikkeink itt, itt, itt és itt olvashatók.

 

A MOL-csoportról

 

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével három földrész több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik.

 

A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 11 országában.

 

DenníkN/Körkép.sk/MOL

 

Nyitókép: MOL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!