A szaúdi Bin Laden-családig és a részben titkos fegyverkereskedelemig is elér Soros György offhsore céghálója az amerikai FoxNews hírcsatorna értesülései szerint. A FoxNews azt közölte: Soros cégei is szerepelnek a Panama Papers néven elhíresült iratokban. A részben Sorosék által finanszírozott, panamai iratokat közlő ICIJ-hálózat feje azt közölte: eddig még nem találkozott Soros-érdekeltségekkel a dokumentumokban.

 

A hírről beszámoló Mandiner.hu szerint a Soros-érdekeltségek szerepelnek ugyan  a több mint 11 millió Panama Papers-dokumentum között, az iratokat feldolgozó és közlő, ICIJ nevű oknyomozó újságírói hálózat viszont eddig nem közölt Soroshoz köthető információkat. Soros György Open Society Institute nevű szervezete 1,5 millió dollárral támogatta az ICIJ-t. Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle újságíró azt közölte: nem találkozott Soros érintett cégeivel addig, amíg a FoxNews nem hívta fel a figyelmet rájuk.

 

Az amerikai portál által közölt információk szerint a Soros Capital létrehozott egy offhsore céget a Kajmán-szigeteken, amivel a szaúdi Bin Laden-családdal együtt üzletelt volna a Carlyle Group keretein belül. A Carlyle partnerei közé volt államfők és korábbi CIA-hivatalnokok is tartoznak. A cég fegyverkereskedelemmel és hírszerzéssel foglalkozik, részben titkos, offshore vállalatokon keresztül.

 

 hirdetes_810x300  

A FoxNews arra is felhívja a figyelmet, hogy a Soros Capiptal az AIF (Indonesia) Limitedbe is beszállt, amely magán- és közpénzekből ruház be ázsiai infrastrukturális projektekbe.

 

mandiner.hu

 

Nyitókép: foxnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!