Norvégia régóta tervezi, hogy betiltja a hagyományos motorral szerelt autók forgalmazását, és most úgy tűnik, sikerült is megállapodni a tilalom bevezetésének időpontjáról. Kilenc év múlva, azaz 2025-től már egyetlen kereskedés sem árulhat benzin- vagy dízelmotoros autót az országban, ezt a skandináv állam új energetikai stratégiája mondja ki.

 

Norvégia ezzel az egyik legagresszívebb módon áll át az elektromos autók oldalára, ami annak fényében külön figyelemre méltó, hogy a világ egyik legnagyobb olajexportőréről beszélünk. India például 2030-ra tűzött ki hasonló célt, és bár Hollandia hasonlóan a 2025-ös dátumot tűzte ki célul, a kérdést egyelőre még a parlament tárgyalja.

 

A skandináv országban így sem állnak rosszul az elektromos autók használata terén, jelenleg az utakon közlekedő személyautók 24 százaléka, vagyis nagyjából minden negyedik ilyen. Ettől eltekintve hatalmas lépésről beszélünk, és nemcsak azért, mert egy évtized alatt állhat be nagyon komoly változás, hanem azért is, mert példát mutathatnak a többi nemzetnek

 

 hirdetes_300x300  

hvg.hu/origo.hu
kép: parkonet.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!