Az MC-21 azt jelenti, hogy az orosz medve is beszáll a repülőgépipar nagypályás versenybe, ami a Boeing/Airbus/Bombardier trió számára is nyugtalanító tudat lehet.

 

medvedev guardian
Dmitrij Medvedev a fedélzeten. forrás: theguardian.com

 

A gép legfontosabb tulajdonságai között említendő, hogy bár a szárny kompozit, a törzs továbbra is hagyományos anyagokból épül, és a gyártó – ellentétben a Superjettel – próbált minél több komponenst helyben gyártani és minimálisra csökkenteni a nyugati forrásokból beszerezendő alkatrészeket, különös fontosságot kapott ez az Oroszországot az utóbbi években sújtó nemzetközi kereskedelmi szankciók miatt.

 

 hirdetes_400x285  

 

Az irkutszki repülőgépgyár tervei szerint az MC-21-100 (132 fő), az MC-21 200 (156 fő), és a most bemutatott MC-21-300 mellett érkezne egy 240 ülőhelyes MC-21-400 is, de a programnak ez a része még belevész a távoli jövő bizonytalanságába. Amennyiben azonban végül mégis valósággá válna, a piacon az A321neo konkurenseként jelenhetne meg.

 

idnes.cz
forrás: idnes.cz

 

A repülőgép gyártójáról még azt érdemes tudni, hogy ebbe cégbe olvadt be a nagy múlttal rendelkező Yakovlev repülőgépgyártó.

 

airportal.hu/theguardian.com
borítókép: youtube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!