A Reuters hírügynökség szerint Nagy-Britannia legnagyobb autógyártója, a Jaguar Land Rover az évtized végére akár 1 milliárd fontnyi (1,3 milliárd euró) veszteséget elszenvedhet, ha a britek kilépnek az Unióból.

 

A hírügynökség a vállalat kiszivárgott belső dokumentumaira hivatkozott, amelyek a Brexit lehetséges hatásait és az azokra adható reakciókat taglalták.

 

Ha bekövetkezne a Brexit, az autógyártónak többek között le kéne állítania szlovákiai üzemének építését. Ez a Robert Fico által évszázad üzletének nevezett projekt végét jelentené.

 

 hirdetes_300x300  

Az egy milliárd fontos veszteség akkor fenyegetné az autógyártót, ha Nagy-Britannia az esetleges kilépése után a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) szabványai szerint kereskedne az EU-val – ez 10 százalékos exportvámot, és 4 százalékos importvámot jelentene.

 

A szlovákiai üzem építésének megszakítását a Jaguar Land Rover vezetése tagadta: „Az új üzem építésével kapcsolatos terveink jól haladnak, és folytatni fogjuk őket tekintet nélkül a referendum eredményére”, mondta a vállalat szóvivője, Lisa Palmer.

 

HNonline.sk

Nyitókép: carmagazine.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!