A High-tech és a start upok előretörése a posztkommunista országban. Így írt a Blommberg mérvadó gazdasági hírportál Szlovákiáról. A portál cikkében elsősorban a Hyperloopot és az Aeromobilt emelte ki.

 

A Bloomberg elemzésének írói megemlítették a dunaszerdahelyi vonatkozású c2i vállalatot is, ami szénszálas alkatrészeket fejleszt a jövő autóinak és repülőgépeinek. Ezen kívül a c2i a Híperloop Transport Technologiesnak is állít elő egy speciális lemezt az utazó-kapszula borításához.

 

„Szlovákiában a start-upok boomja tapasztalható”, jelentette ki Patrick Hessel, a c2i alapítója, aki Németországban nőtt föl, és édesanyja szlovák. „A helyzet nagyon megváltozott a 10 vagy akár 5 évvel korábbihoz képest”, tette hozzá.

 

 hirdetes_300x300  

A Bloomberg szerint a kommunista időkben Szlovákiából elmenekülő emberek ma visszatérnek – szakmai tapasztalattal és kapcsolati tőkével megrakodva.

 

A cikk Szlovákia fejlődésének bizonyítékaként tünteti fel az Aeromobilt, a repülő autó projektjét is. A fejlesztés egy pozsonyi vállalkozás tulajdonában van. Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a szlovákiai start up-ok a nyugatiakhoz képest jóval nehezebben jutnak pénzhez, ezért a kutatás-fejlesztés sokkal kiszolgáltatottabb az EU-s forrásoknak és a külföldi támogatóknak.

 

HNonline.sk, Bloomberg.com, Körkép.sk

Nyitókép: cityam.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!