Íme, egy térkép, amely megmutatja, melyik európai országban mekkora a munkanélküliség. Miközben Robert Fico és kormány még mindig gyakran hangoztatja, hogy Szlovákiában sikerrel faragták le az állástalanok számát, a szomszédos országok messze lehagynak minket foglalkoztatásban. Magyarország, Csehország, Lengyelország, de még Románia és Bulgária is jobb adatokkal rendelkezik.

 

Szlovákiában a munkanélküliségi ráta 10,2 százalék (GeopoliticalFutures.com), ezzel nagyjából a háborúval sújtott Ukrajna szintjén állunk. Persze vannak nálunk rosszabbul teljesítő uniós országok is, viszont ezeken a helyeken az életszínvonal is jóval magasabb.

 

Forrás: GeopoliticalFutures
Forrás: GeopoliticalFutures

 

Nagyon magas munkanélküliséggel küzdenek az egykori Jugoszlávia utódállamaiban. Szerbiában 19 százalékos, Koszovóban 33 százalékos, Macedóniában 24,5 százalékos, Bosznia-Hercegovinában pedig 42,8 százalékos az állástalanok aránya.

 hirdetes_300x300  

 

Az önkényuralomra törő Törökországban 4,8 százalékos, Ukrajnában 10,3 százalékos, Moldovában 6,2 százalékos a munkanélküliség aránya.

 

A térképen a félkövér számok a munkanélküliségi rátát, a dőlt számok pedig a GDP növekedési indexét jelzik. A szerzők az Eurostat adatait vették alapul.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: koms.rs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!