Az európaiak fizetési morálja a múlt évi javulást követően megtorpant, a pozitív trend megtört. Míg tavaly a számlák 78 százalékát fizették időre, idén már csak 77 százalékát. Az EOS felmérésében összeállították az európai országok ranglistáját is. Akarja tudni, hol végzett Szlovákia?

 

A kelet-európai országok a számlák 74 százalékát fizetik időben, de csökkenés tapasztalható a nyugat-európai országoknál is (81-ről 80 százalékra süllyedtek).

 

A németek többsége időben fizet

 

 hirdetes_810x300  

A németek bírnak a legjobb fizetési morállal. Mindössze számláik 17 százalékát fizetik határidő után. Utánuk az osztrákok, és a költségvetési hiány miatt uniós megrovásban részesült Spanyolország következik.

 

Talán nem meglepő, hogy Görögországban van a legrosszabb fizetési morál: számláik csaknem 28 százalékát nem fizetik időben. Őt követjük mi a legrosszabbak között: Szlovákia 27 százalékkal alulról a második helyen végzett a ranglistán. Szorosan utánunk Románia és Bulgária következik. Oroszországban és Magyarországon a számlák 26 százaléka esetében csúsznak ki a fizetési határidőből, de nálunk még így is jobban teljesítenek.

 

Magyarország Szlovákia előtt végzett

 

Ráadásul Magyarország és Görögország mellett nálunk a legtöbb ki nem fizetett számla, amelyekre az eladók vagy szolgáltatók már keresztet vethetnek. Igaz azonban az is, hogy a tavalyelőtti évhez képest javítottunk, csaknem három napot a fizetési morálunkon.

 

A felmérés részleteit ide kattintva olvashatja el angol vagy német nyelven.

 

A felmérésben részt vevő 14 európai ország ki nem fizetett számláinak százalékos aránya. Nem nehéz minket megtalálni. Forrás: EOS-solutions.com
A felmérésben részt vevő 14 európai ország ki nem fizetett számláinak százalékos aránya. Nem nehéz minket megtalálni. Forrás: EOS-solutions.com

 

Teraz.sk

Nyitókép: cohladas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!