A legnagyobb német bank, a Deutsche Bank egykori menedzsere, név szerint Eric Ben-Artzi többmilliós jutalékot utasított vissza. Ő volt az az ember, aki jelentette a német Értékpapír-kereskedelmi Bizottságnak a bank kétes könyvelési praktikáit.

 

Ben-Artzi 8,25 millió dolláros (cca. 7,28 millió euró) jutalékra jogosult, amit ő, köszöni szépen, visszautasított. Igaz, hogy csak egy részéről rendelkezhet, mert a pénzből automatikusan részesül az ex-felesége is és azok a szakértők, akik részt vettek a kétes praktikák bejelentésében. A fennmaradó részt Ben-Artzi a Deutsche Banknak és részvényeseinek ajánlja fel.

 

A bank a kétes könyvelés miatt 55 millió dolláros büntetést fizetett, ám a bírságot a bank egészére rótták ki, nem a döntéseket hozó felsővezetésre. A rebellis menedzser szerint a büntetést konkrétan bank vezetőinek kéne kifizetniük, nem a részvényeseknek, akiknek a könyveléshez nem volt hozzáférésük.

 

 hirdetes_810x300  

Ben-Artzi szerint ráadásul a SEC magas beosztású jogászai ráadásul benne vannak a Deutsche Bank igazgatótanácsában, ami erkölcsileg még inkább megkérdőjelezhetővé teszi bank hozzáállását. Egyébként sem a SEC sem a bank nem volt hajlandó kommentálni Ben-Artzi bejelentését.

 

HNonline.sk

Nyitókép: wsj.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!