A befolyásos német képviselő, Michael Fuchs, Angela Merkel kancellár szövetségese kijelentette, hogy az Európai Unió nem szegheti meg saját szabályait azért, hogy a londoni pénzügyi centrum bankjai megtarthassák uniós ügyfeleiket a Brexit után. Vagyis, a brit bankok nem kapnak hozzáférés a közös piachoz.

 

A londoni pénzügyi intézményeknek fontolóra kell venniük, hogy az EU-27 valamelyik országában keresnek székhelyet maguknak, ha igényt tartanak az uniós piacra.

 

Theresa May brit miniszterelnök erre válaszul kijelentette, hogy keményen fog tárgyalni annak érdekében, hogy megóvja London jelenlegi pénzügyi szerepét Európában.

 

 hirdetes_300x300  

A nagy pénzügyi intézmények azonban már készülnek a székhelyük átköltöztetésére az „öreg kontinensre”.

 

Nagy-Britannia lakosai a június 23-i népszavazáson úgy döntöttek, hogy ki akarnak válni az EU-ból. A brit vezetés kötelező érvényűnek tekinti a referendum eredményét, ám egyelőre hivatalosan még nem kezdték meg az elszakadási tárgyalásokat. Becslések szerint a tárgyalások megkezdésétől 2 évig tarthat a „válóper”, de igazából ezt senki nem tudhatja pontosan, mivel ilyen esetre az EU történetében még nem került sor.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: yahoo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!