A pénzügyi rászorultságból és a szegénységből adódó kétségek nagyobb jelentőségűek Szlovákia lakosainak életében, mint a terrorizmustól, a menekültváltságtól vagy a komoly betegségtől való félelmek.

Többek között ezt mutatta ki a Pioneer Investments befektetési társaság által elvégzett felmérés, mely szerint a pénzügyi rászorultságot és a szegénységet a lakosok 69 %-a jelölte meg legnagyobb félelmeként.

 

A szegénységből adódó félelem nagyobb mértékben érinti a nőket és az alacsony képzettségűeket. A felmérést a Pioneer Investments részére 500 férfi és nő bevonásával a Mark társaság végezte el 2016 júliusában.

Bíznak abban, hogy helyzetük javul

 

 hirdetes_300x300  

A felmérés kimutatta azt is, hogy Szlovákia lakosságának jelentős része bízik abban, hogy kinyilvánított kétségei ellenére az anyagi helyzetük öt év távlatában határozottan javulni fog. Legalábbis így nyilatkozott a megkérdezettek 37,5 %-a.

 

Az anyagi helyzetük pozitív fejlődését elsősorban a legfeljebb 29 éves életkort betöltő fiatalok feltételezik. A másik oldalon, a 45 – 60 éves korosztály körében az anyagi helyzetük javulásával csak az emberek 6 %-a számol. A megkérdezettek 44 %-a e tekintetben semmilyen változással nem számol, a szlovákiai lakosok 12 %-a pedig azt feltételezi, hogy az anyagi helyzetük az elkövetkező őt évben romlani fog.

Fontos a képzettség

 

A lakosok negyede bízik abban, hogy a jobb anyagi helyzet, a jobb munkahelyi érvényesülés, a nagyobb társadalmi tekintély elérésének alapja a képzettség. A főiskolát végzettekkel összehasonlítva a képzettségnek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az érettségi nélküli lakosok.

 

 

Forrás: ekonomika.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!