A brit kormány kényszerítené a hazai vállalatokat, hogy számot adjanak arról, mennyi külföldi vendégmunkást alkalmaznak. A kormány ilyen és ehhez hasonló intézkedésekkel akarja „ösztönözni” a Nagy-Britanniában lévő cégeket, hogy a hazai munkaerőt preferálják.

 

A kifejezetten protekcionista intézkedésekről Amber Rudd brit belügyminiszter beszélt tegnap a Konzervatív Párt konferenciáján, ahol azt hangoztatta, hogy a külföldi vendégmunkásoknak nem szabadna „olyan munkát csinálniuk, amire a britek is képesek”.

 

A belügyminiszter ezért kötelezné a vállalatokat, hogy számot adjanak a „nemzetközi” munkaerővel kapcsolatos foglalkoztatás adataikról. Ezentúl a vállalatoknak egy sor vizsgálaton kellene megfelelniük ahhoz, hogy külföldi munkaerőt alkalmazhassanak – például nem lesz elegendő 28 napig meghirdetni az adott állást. A brit cégeknek bizonyítaniuk kell majd, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy brit állampolgárt foglalkoztassanak.

 

 hirdetes_400x285  

Korlátozásokat vezetnek be az EU-n kívülről érkező egyetemi hallgatók számát illetően is.

 

Mazsoláznak

 

David Davis, az Unióból való kilépésért felelős brit államtitkár szerint a magasabban képzett vendégmunkásoknak nem kell számolniuk bevándorlási korlátozásokkal, az alacsonyobban képzetteknek viszont valószínűleg munkavállalási engedélyekre lesz szükségük.

 

„…szeretném csökkenteni a nettó migrációt, miközben továbbra is vonzóak maradhatunk a legtehetségesebbek számára (…). Mert csak a számok fenntartható szintre való csökkentése tudjuk megváltoztatni az emberek véleményét arról, hogy a bevándorlás egy olyan dolog, amit mindannyian szívesen látunk”

mondta Rudd.

 

Telegraph.co.uk

Nyitókép: Telegraph.co.uk

 

Kapcsolódó cikkek: 

Uniós biztos magyarázkodhat a Bahama Leaks miatt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!