A Forbes idén is összeállította a 400 leggazdagabb amerikai listáját. A rangsor érdekessége, hogy négy magyar származású is felkerült rá.

 

Bill Gates továbbra is vezeti a listát

 

Bill Gates egy év alatt 76 milliárd dollárról 81 milliárd dollárra gyarapította vagyonát, ezzel már 23. éve vezeti a toplistát. A második helyen változás történt: a 86 éves befektető Warren Buffett helyét átvette Jeff Bezos, az Amazon alapítója. A negyedik helyet a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg foglalja el.

 

 hirdetes_810x300  

A 400 leggazdagabb amerikai vagyonának több mint 10 százalékát „bevándorlók” birtokolják

 

A külföldről Amerikába érkezettek közül 14-en gazdagabbak Donald Trumpnál. A Forbes által említett amerikai bevándorló milliárdosok közül a leggazdagabb az orosz származású Sergey Brin (Google alapító), hatan izraeliek, öten Indiából, négyen Tajvanról, négyen pedig Magyarországról érkeztek.

 

Na, de kik a leggazdagabb amerikai magyarok?

 

A magyarországi születésű milliárdosok közül a leggazdagabb 24,9 milliárd dollárra becsült vagyonnal Soros György, Thomas Peterffy (Péterffy Tamás) tőzsdeguru a 32. lett 12,6 milliárddal, a légitársaságoknak repülőgépeket lízingelő Steven Udvar-Hazy (Udvarházy Ferenc István) a 184. helyezett 3,5 milliárd dollárral, Charles Simonyi (Simonyi Károly) szoftverfejlesztő, űrutazó pedig a 374. helyen áll 1,8 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

 

A 400 leggazdagabb amerikai teljes listája itt érhető el.

 

 

forbes, körkép.sk, MTI

Nyitókép: forbes (kollázs by körkép)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!