A szlovák termékek eladását és egyben a szlovák gazdaság fellendítését szeretné már harmadik alkalommal segíteni a Kvalita polgári társulás, mégpedig a „Bizalommal kérjünk hazait” szlogennel.

 

Tavaly októberben a gazdaság támogatásának nemzeti napján több mint egymillióan kapcsolódtak be a kampányba, míg ezen az éven egy héten keresztül támogathatjuk a hazai termékeket (október 10-től 16-ig).

 

Több hazai terméket várnának a vásárlók a pultokon

 

 hirdetes_300x300  

 „Az egész kampánynak az értelme abban áll, hogy ösztönözze az embereket. Szeretnénk a tudtukra adni azt, hogy a szlovák termékek iránt érdeklődjenek, azokért jöjjenek, azokat keressék az üzletekben, sőt, olyan ételeket rendeljenek, amelyek hazai alapanyagból készülnek. Amennyiben ezt az egészet a hét minden napján ismételni fogják, akkor gyorsabban a mindennapos szokásukká válik”

 

nyilatkozta a projekt szerzője, Bohumila Tauchmannová.

A GfK társaság által elvégzett felmérés szerint Szlovákia lakosságának csupán 41 százaléka gondolja úgy, hogy az üzletekben elegendő mértékben találhatók hazai termékek, míg a többség szerint a szlovák boltok pultjain több hazai terméknek kellene előfordulnia – mondta a GfK igazgatója.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: napalete.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!