Az Atoz Marketing Services tájékoztatása szerint először készítettek Szlovákiában olyan felmérést, amely az emberek márkahűségét kívánta kutatni több mint 40 kategóriában, mint például a banki tevékenységek, telekommunikációs szolgáltatások, stb.

 

A reprezentatív felmérés eredményeit a STEM/MARK ügynökség tette közzé, 2000 válaszadó véleménye alapján. A reprezentatív minta szlovákiai fogyasztói több mint 400 márkát értékeltek, 40 kategóriában.

 

„Szlovákiában idáig hiányzott egy program, amely díjazná a fogyasztók véleménye alapján legmegbízhatóbbnak tartott márkákat. Ezért egy olyan marketingprogramot indítottunk el, amely olyan márkákat jutalmaz, amelyek az emberek legmagasabb szintű bizalmát élvezik. A gyártóknak így lehetőségük adódik arra, hogy megkülönböztessék termékeiket a konkurenciától, erősítsék marketingjüket és növeljék az eladások számát.” – mondta Katarína Bálintová, a program menedzsere.

 

 hirdetes_400x285  
1
forrás: hnonline.sk / Atoz Marketing Services

 

Annak ellenére, hogy helyi márkából kevés képviseltette magát (38 százalék), a győztesek 53 százalékát ők adták. A fiatal emberek átlagosan egy nemzetközi márkával többet jelöltek meg, a 45 év felettiek pedig eggyel több helyi márkát.

 

A Kofola például legyőzte a világpiac két legerősebb szereplőjét, a Coca-Colát és a Pepsit. A tisztítószereknél az emberek leginkább a tradícióssá vált Savo márkában bíznak, más drogériai kategóriákban azonban külföldi márkák vezetnek. A kozmetikai termékek közül legjobban a Nivea termékeiben bízunk, ha mosásról van szó, az Ariel mellet tesszük le a voksunkat, fogmosásnál pedig a Colgate-fogkrémek a legnépszerűbbek.

 

col
forrás: hnonline.sk / Atoz Marketing Services

 

A kiskereskedelmi láncok körében a Lidl aratott győzelmet, saját márkás termékeknél pedig legszívesebben a Kaufland által gyártott K-Classic márkát választjuk.  Öt győztes a saját kategóriájában a szavazatok több mint 50 százalékát bezsebelte, ők pedig a: Red Bull, Slovakia Chips, Lego, dm drogéria, Jar. A Jar egyébként a mosogatószerek kategóriában a szavazatok több mint 70 százalékát szerezte meg, ez a legmagasabb arány az egész felmérésben.

 

 

forrás: hnonline.sk
kép: pravda.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!