A legfrissebb adatok alapján a novemberi munkanélküliség Szlovákiában 8,78 százalékos volt. A kormány már most csökkentette a négy évre kitűzött célokat a munkanélküliség csökkentéseben, mondta Robert Fico miniszterelnök és Ján Richter munkaügyi miniszter mai sajtótájékoztatójukon.

 

„Sikerült átlépnünk egy újabb határt, az eredménynek pedig nagyon örülök, ugyanis ilyen mértékű fejlődést csak a következő hónapokban vagy 2018-ban vártam” – mondta a kormányfő.

 

Hozzátette, hogy januárban a kormány 100 ezer új munkahely létrehozását ígérte meg, valamint a munkanélküliség 10 százalék alá szorítását.  Szerinte ha ilyen ütemben sikerül folytatni, akkor átléphetjük a valaha volt legalacsonyabb munkanélküliségi arányt, amely 2007 és 2008 között 7 és 8 százalék körül mozgott. Elmondta, hogy ebben az évben 63.500 munkahelyet teremtett a kormány.

 

 

 hirdetes_300x300  

Ján Richter munkaügyi miniszter szerint is Szlovákia egy évvel előrébb jár a tervezettnél a munkanélküliség csökkentésében, köszönhetően a munkaerőpiaci intézkedéseknek és az Európai Szociális Alap projektjeinek.  Szerinte fontos, hogy a 25 év alattiak körében is csökkent a munkanélküliség, ezért a kormány feladata, hogy a fiatalok tanulmányaik befejezése után is Szlovákiában maradjanak.

 

 

teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!