Életbe lépett az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete. A EU-n belüli roamingolás díja a gyakorlatban június 15-én nullázódik le.

 

A roamingolás korábban igencsak sokkoló díjait az Európai Bizottság 2012-ben kezdte lefaragni, és bár akkor nagyon távoli jövőnek tűnt a 2017, ma, január 6-án életbe lépett a barangolás díjait a legtöbbek számára teljesen eltörlő uniós jogszabály.

 

Az elfogadott rendelet az Unión belül bevezeti a “roaming mint otthon” (“roaming like at home”) koncepciót, amelynek lényege, hogy az előfizetők a hazai feltételeknek megfelelően tudják igénybe venni a mobiltelefonáláshoz kapcsolódó szolgáltatásokat az európai utazásaik során, mindenféle többletdíj megfizetése nélkül.

 

vannak azért olyan kitételek, melyekkel azt vizsgálják, hogy valaki nem él-e (vissza) a helyzettel, azaz nem köt-e egy kedvező szerződést mondjuk Németországban, majd használja folyamatosan roamingolva a telefonját Magyarországon vagy Szlovákiában.

 

 hirdetes_810x300  

hvg.hu/Körkép.sk

Nyitókép: mobilenetworkcomparison.org.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!