Nő a feszültség a külföldi (főleg szerb, román vagy bolgár) vendégmunkások és a hazai szakmunkások között. A nagyszombati PSA autógyár szakszervezeti vezetője szerint a balkáni kollégák és a hazai alkalmazottak között gyakoriak a nézeteltérések.

 

„A gyártósoron a külföldiek csak egyszerűbb feladatokat végeznek, az összetettebb munkákat a mieinknek kell megcsinálni. Mikor odamegy hozzájuk a mester, hogy elmagyarázzon valamit, nem értik.”

 

mondja Milan Minárech szakszervezeti vezető a DennikN napilapnak. A külföldi munkavállalók témáját a KOVO szakszervezeti szövetség nyitotta meg kedden. A vállalatok ugyanis azért foglalkoztatják a külföldieket, mert olcsó munkaerőt jelentenek, illetve mert Szlovákiában nagy a hiány szakmunkásokból.

 

Az elmérgesedő helyzetet jól jellemzik Minárech szavai:

 hirdetes_810x300  

 

„A külföldi munkavállalók gyakran nem tartják tiszteletben a belső előírásokat, nem tartják tiszteletben szlovákiai kollégáikat sem. Néhány éve itt egy jó kollektíva működött, ez most megváltozott. (…) Gondjaik vannak az alapvető higiéniával, a takarítónőink tudnának mesélni (…)”

 

mondta, hozzátéve, hogy a Nagyszombat melletti Zavar községben gondok vannak az ottani munkásszállón. Elszaporodtak a lopások, rongálják a berendezést, vagy egymás közt verekednek.

 

15 százalék külföldi munkás

 

A PSA autógyár hivatalosan 500 külföldit alkalmaz nagyszombati üzemében, többségükben szerbeket – összesen pedig 3500 embert foglalkoztat. A helyzet komolyságát a gyár tagadja.

 

„A nehézségeket a megszokott módon intézzük függetlenül attól, hogy szlovákiai vagy külföldi munkavállalóról van szó”

 

Ráadásul a PSA példája nem egyedi. A KOVO becslése szerint a hazai üzemekben hivatalosan 5-6 ezer kelet-európai munkást alkalmaznak. Többségük munkaközvetítőn keresztül kapta az állást. Az autógyártók és a hozzájuk kapcsolódó beszállítók üzemeinél kínál álláslehetőséget egy sor szerbiai munkaközvetítő iroda. Másokat egyéni vállalkozóként foglalkoztatnak.

 

Minárech szerint a PSA ráadásul újabb külföldieket szeretne alkalmazni a tervezett negyedik műszakhoz.

 

Ha már most ilyen feszültségeket okoz a munkaerőhiány, mi lesz még a JaguarLand Rover üzemének 2018-as startja után. Beruházások vannak, felzárkóztatás nincs, miközben a munkanélküli programokra milliókat költ az állam. Hiányzik a koncepció.

 

Olcsó munkaerő, nulla alkupozíció

 

A balkáni vendégmunkások a cég számára két előnyt is jelentenek. Egyrészt olcsó munkaerőt.

 

„Szerbiában az átlagbér 200 euró, ha nálunk megkeresik a 600 eurót, az számukra hatalmas összeg”

 

Magyarázta Emil Machyna a KOVO elnöke. Másrészt a külföldi munkavállalók rontják a hazaiak alkupozícióját, mikor a béremelésről tárgyalnak.

 

„A munkáltatónak ki sem kell velük egyezni, elég ha azt mondja, hogy az ő helyükre százával tud embereket felvenni a balkánról”

 

Nincs elég hazai szakmunkás

 

Nincs nagyon mit kifejteni azon az egyszerű tényen, hogy Szlovákiában óriási a hiány szakmunkásokból, és a cégek évek óta panaszkodnak emiatt. Egyes becslések szerint 300 ezer szakmunkás hiányzik a hazai munkaerőpiacról, ez csak kicsivel kevesebb, mint a munkanélküliek száma.

 

Ez azonban a különböző javadalmazást nem magyarázza. A probléma az, hogy az olcsó balkáni munkásnak törvény szerint hasonló fizetést kéne kapnia, mint a szlovákiai munkásnak egyazon munkakörben. Ennek ellenkezőjét bizonyítani azonban nem lehet, hisz a szakszervezetek nem látnak bele a munkaközvetítő és a munkás közt köttetett szerződésbe.

 

Forrás: TVnoviny.sk

 

A szlovákiai munkások érzései azonban Európa más országainak lakóinak sem ismeretlenek. Más okokból ugyan, de ugyanúgy kezd betelni a pohár a briteknél is, ahol a közép-kelet-európai munkások elleni atrocitások száma ugrásszerűen megemelkedett az elmúlt évben. Ott 90 ezer szlovák állampolgár él életvitelszerűen.

 

Machyna szerint csak a csehországi üzemekben több mint 40 ezer szlovákiai szakmunkás dolgozik.

 

„Ha csak a fele hazajönne, már meg is oldottuk a szakemberhiányt”

 

véli a KOVO elnöke.

 

Fico: jobb, ha megszokjuk

 

Robert Fico kormányfő a közelmúltban többször beszélt az autógyárak munkaerőéhségéről. Decemberben például azt nyilatkozta, hogy a külföldiek szlovákiai munkavállalásához hozzá kell szoknunk.

 

„Ha 1300 eurós havi átlagbérért nem találunk embereket, akik dolgozni akarnának, akkor valami tényleg nagyon rossz, ami a szlovákiai munkanélküliség szerkezetét illeti”

 

A kormányfő azt is jelezte, hogy a munkanélküliség csökkentésben elértük a végső határt, ennél lejjebb már nem mehetünk.

 

Amiről azonban nem beszél, az az, hogy szakmunkások hiányát nem újabb üresen tátongó munkahelyek teremtésével lehet megoldani, hanem megfelelő oktatási és képzési rendszerrel. A probléma az, hogy az olyan duális képzésekkel kapcsolatos kezdeményezések, mint ami például a dévényújfalui Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában indult, nem a kormány munkájának eredményei – ebben a konkrét esetben négy vállalat és Pozsony megye kötött szövetséget a program érdekében.

 

A másik megoldás a nyugati bérekhez közelítő javadalmazás elérése Szlovákiában. Fico ugyan már megemlítette a bérunió szükségességét, erre azonban nem nagyon kell számítani – a nyugat-európai országok egyik lényeges oka az unió bővítésére épp az olcsó munkaerő volt.

 

Duális képzés a dévényújfalui szakközépben. Forrás: TVnoviny.sk

 

Körkép.sk, DennikN.sk

Nyitókép: psa-slovakia.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!