Egy kínai mobilgyár kirúgta munkásainak 90 százalékát, és robotizálta csaknem az egész termelési folyamatot a gyártástól a raktárkezelésig.

 

Ez a lépés még a mai, automatizált világban is elég szélsőségesnek tűnik: a vállalatban korábban 650 ember dolgozott, most 60.

 

A robotok képesek teljes mértékben helyettesíteni a embereket, összeillesztik az alkatrészeket, majd vezető nélküli kocsik szállítják tovább a mobilokat csomagolásra és raktározásra. A gépek maguk osztályozzák az egyes mobiltípusokat, leltárt vezetnek. A terméket emberi kéz meg sem érinti a gyártás során.

 

 hirdetes_300x300  

A gépek megállás nélkül, a nap 24 órájában dolgoznak. A gyártósorokon 3-3 ember ellenőrzi a termelést, a feladatuk azonban csupán annyi, hogy felügyeljék a robotok folyamatos működését. Az újítást bevezető vállalat ráadásul úgy véli, hogy 20 főre is le tudná csökkenteni az emberi munkások számát, miközben a robotok számának növelését tervezi.

 

A cég szerint az új „termelési módszernek” köszönhetően a hibás termékek száma negyedével, kevesebb mint 5 százalékra csökkent, a termelés volumene pedig 250 százalékkal nőtt.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!