A szlovák kormány ma jóváhagyta azt a támogatási javaslatot, amellyel az országban beruházó 4 vállalatot kívánja támogatni. A cégek összesen 88,5 millió euró értékben hajtanak végre beruházásokat és 500 új munkahelyet szeretnének létrehozni. Az állam 11,08 millióval támogatja a beruházásokat, amelyek új üzemek létrehozását is eredményezik.

 

40 munkahely Losoncon

 

A D&J Design társaság 910 319 eurós támogatást igényelt a bútor és hozzá kapcsolódó alkotórészek gyártásának bővítésére Losonc környékén. A 2 millió euró beruházás a gazdasági minisztérium szerint 2016-ra és 2017-re van beosztva. A tervek alapján 2020-ig 40 új munkahelyet létesítenek, pontosított a minisztérium.

 

 hirdetes_300x300  

A D&J Design egyébként faanyag megmunkálásával foglalkozik, különböző bútoralkatrészeket és egyéb eszközöket készítenek.

 

Milliók egy új üzemre

 

A Franke Slovakia társaság 3,9 milliós támogatást igényelt, mégpedig a Zsolnai járásban található sztrecsényi (Strečno) új üzemének kiépítésére. A gazdasági tárca szerint a beruházás célja különböző anyagok felhasználásával mosogatók gyártása, összekapcsolódva a jelenlegi zsolnai gyártással.

 

A beruházás értéke 26,96 millió euró, a tervek szerint 2017-ben és 2018-ban valósulhat meg. Az ígéretek szerint a vállalat 240 új munkahelyet hoz létre 2018 végére. A svájci tulajdonban lévő Franke Slovakia leginkább kémiai kutatásokkal és fejlesztésekkel foglalkozik, de a műanyag feldolgozásával is foglalkoznak.

 

210 új munkahely

 

A Nemak Slovakia 6,19 millió eurós támogatást igényelt ladomérmindszenti (Ladomerská Vieska, Garamszentkereszti járás) üzemének bővítésére, ahol alumínium öntvényeket gyártanak. A minisztérium tájékoztatása szerint 59,38 millió eurós beruházással 210 új munkahelyet hoznak létre 2018 végére.

 

Gyártási kapacitás növelése

 

A Fafrák & Fafrák társaság 76 994 eurót igényelt gyártási kapacitásának növelésére. Az összesen 139 990 euró értékű beruházás még az idén megvalósulhat, összesen pedig 10 új munkahelyet teremt. A cég fafeldolgozással és faanyag megmunkálásával foglalkozik a Rozsnyói járásban, Betlér (Betliar) községben

 

Hospodárske Noviny
borítókép: parlamentnelisty.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!