Szlovákiai élelmiszerpiacra nyugati társaiknál rosszabb minőségű élelmiszerek is érkeznek, jelentette ki Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök Gabriela Matečná (SNS-jelölt) földművelésügyi miniszter társaságában.

 

„Megállapítottuk a különbségeket, amennyiben a tápanyagokról van szó. Különbségek találtunk a termékek hústartalmában, a sajtok szárazanyag-tartalmában, eltérést vettünk észre külsőben, színben textúrában és ízben is, de a tartósítószerek és hozzáadott anyagok mennyiségénél is, melyeket e-számoknak nevetünk. Nem beszélve arról, hogy különbség volt a csomagolásban is.”

 

-nyilatkozta Fico. A mezőgazdasági miniszter febuár 14-én számolt be arról, hogy laboratóriumi tesztek bizonyítják, hogy a multinacionális vállalatok által forgalmazott élelmiszerek Ausztriában minőségben jobbak, mint amit Szlovákiában kapunk. A teszten a fűszerek, teák, hústermékek és édesített italok szerepeltek a legrosszabbul.

 

A V4-ek már jövő héten találkozhatnak

 hirdetes_810x300  

 

Fico szerint elfogadhatatlan, hogy a multik a posztkommunista országok piacaira rosszabb minőségű termékeket hozzanak be, miközben Nyugat-Európában ugyanaz a termék azonos csomagolásban, de jobb minőségben elérhető.

 

„A V4 országai megerősítették, hogy készen állnak egy miniszterelnöki szintű V4-találkozóra, melynek céljaként nagyon világosan szeretnénk jelezni az Európai Bizottságnak, hogy az ilyen praktikákat nem toleráljuk.”

 

 A kormányfő már a jövő héten találkozna kollégáival, de még az időpontokról egyeztetnek. Matečná is egyetértett abban, hogy nem engedhetjük meg, hogy az ország lakosait másodosztályú polgárokként kezeljék, ezért az EB beavatkozására számítanak.

aktuality.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!