Induláskor közel 20 ezer felhasználó töltötte le a több milliós állami közlekedési-információs rendszert. A szolgáltatás célja, hogy segítse a sofőröket és nyomon lehessen követni a forgalmi dugókat, fennakadásokat.

 

Két hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk az Érsek Árpád minisztériuma által bevezetett új útinform-projektről. A közlekedési tárca január 10-én adta át a rendszert, mely böngésző és applikáció formájában is elérhető. Az első napokban azonnal kiderült, hogy rosszul vagy hiányosan működik, és lényegében minden tekintetben gyengébb fejlesztés, mint a többi már létező, hasonló program.

 

“Az Európai Unió által előírt feltétel volt, hogy ilyen rendszernek minden államban lennie kell”

 

– mondta Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter az újdonságról.

 hirdetes_810x300  

 

Minden tekintetben bukta

 

Időközben az is kiderült, hogy nem létezik ilyen előírás az EU részéről.

 

A denníkN arra volt kíváncsi, mennyire vált be a szolgáltatás a sofőrök részéről. „Az applikációt naponta mintegy 350-en használják, asztali számítógépről hozzávetőlegesen 950 felhasználó tekinti meg“ – válaszolt a szaktárca a kérdésre.

 

14 millió + évi 1,5 millió euróba került

 

A felhasználók naponta mintegy 16 000 oldalletöltést eszközölnek, és indulásától kezdve a rendszer 996 563 oldalmegtekintést jegyez. A mobil applikációt 17 153-an húzták le.

 

Az állam 14,2 millió eurót fizetett ki a fejlesztésért a Telekomnak, évente pedig további 1,5 millióba kerül a rendszer fenntartása.

 

Körkép.sk/DenníkN

 

Nyitókép: DenníkN

 

További ajánlott írások:

 

Érsek tévedett, a több milliós állami közlekedési-információs rendszert nem az EU írta elő

 

Nagyot bukott Érsek 14 milliós útinformja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!