A venezuelai szervek átvették a hatalmat a General Motors venezuelai gyára felett, és lefoglalták az amerikai autógyár többi vagyonát is az országban.

 

A cég szerdán arról tájékoztatott, hogy jogszerűtlennek tartja a lépést és ellenintézkedéseket tervez. A legnagyobb amerikai autógyár vagyonának elkobzására a Venezuelában dúló politikai és gazdasági válság közepette kerül sor.

 

Kép: reuters

 

A venezuelai tájékoztatási minisztérium egyelőre nem nyilatkozott a történtekről. Az ország autóipara az elmúlt években nagyot zuhant, a devizareguláció miatt hiány van a nyersanyagokból és egyéb eszközökből, így a gyártás is akadozik. 2015-ben a Ford is kénytelen volt 800 millió dolláros veszteséget leírni az országban.

 hirdetes_810x300  

 

A venezuelai ellenzék további tömegtüntetésekre szólít fel

 

A venezuelai ellenzék további tömegtüntetésekre szólított fel, miután két fiatal meghalt a szerdai kormányellenes tüntetésekben. Az országban ma is demonstrációkra kerülhet sor. A kormányzat közben arról tájékoztatott, hogy a tüntetések során egy mesterlövész megölte a nemzeti gárda két tagját.

 

Az ellenzék Nicolás Maduro szocialista kormánya ellen tüntet, melyet a dél-amerikai ország egyre súlyosabb gazdasági helyzetéért tesznek felelőssé.

 

ČTK

 

Nyitókép: lidovky.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!