Az ötven év feletti emberek átlagos megtakarítása 5 678 euró. A legmagasabb megtakarítással – 7 425 euróval – ebben a korosztályban a 60 és 64 éves nyugdíjasok büszkélkedhetnek – derül ki a Postabank legújabb elemzéséből, amelyet fél millió ügyfél bevonásával készítettek el. Ezzel ellentétben, a legkevesebb megtakarítással a legidősebb ügyfelek rendelkeznek – 75 év felett az átlagosan megtakarított összeg 3 233 euró.

 

Az ötvenes és hatvanas korosztály a gyermekeik számára spórol

 

A Postabank az elemzés során nem vette figyelembe a folyószámlákon elhelyezett pénzösszegeket, valamint a befektetési alapba történő invesztíciókat sem. Az adatok a takarékszámlák, valamint a betétkönyvek és határidős bankbetétek átlagos megtakarításairól nyújtanak információkat.

 

 hirdetes_400x285  

 „Napjaink ötvenévesei nem azok közé az idősödő korosztályok közé sorolhatók, akik a jövőbeli szobácskájukra gondolnak az idősek otthonában. Éppen ellenkezőleg! Ezek az emberek a jó állásuknak köszönhetően aktívak, és gyakran a gyermekeik számára spórolnak, hogy a különköltözéssel megkönnyítsék az önállósodásukat”

 

– mondta a Postabank szóvivője, Lýdia Žáčková.

 

Átlagosan a legmagasabb megtakarítással – 9 000 euró – a Pozsonyi kerület ügyfelei rendelkeznek. Az ok a magas életszínvonalban keresendő. A Pozsonyi kerületet jóval nagyobb különbséggel a Nagyszombati és  Zsolnai kerület követi. A pozsonyiak a spórolás tekintetében azonban nem állnak az élvonalban, ugyanis a legtöbb ötven év feletti ügyfél, aki megtakarítással rendelkezik a betétkönyvein, a Nyitrai kerületből származik.

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: financniodbornici.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!