A közúti fuvarozók egyesülete szerint a külföldi sofőrök foglalkoztatása is szóba jöhet akkor, ha nem sikerült megoldani a szakképzett szlovákiai sofőrök pótlását a hazai piacon.

 

„Szlovákiában évente mintegy 1200 hivatásos sofőr hiányzik és a helyzet minden éven romlik, úgyhogy a személyes utánpótlás külföldi keresése logikus lépésnek tűnik, ha egy közlekedési társaság bővíteni szeretné vállalkozói tevékenységét és versenyképes szeretne maradni.” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Andrej Fekete, a Česmad Slovakia egyesület tagja.

 

Szerinte a szlovákiai közlekedési vállalatoknál csak nagyon kevés külföldi sofőr dolgozik, ennek oka, hogy bonyolult eljárás előzi meg alkalmazásukat. A harmadik országbeli, például ukrán, szerb, fehérorosz vagy akár orosz alkalmazottak foglalkoztatása hosszú bürokratikus huzavonával jár.

 

 hirdetes_810x300  

Csak összehasonlításképpen, ez a folyamat Szlovákiában közel fél évig tart, miközben Lengyelországban mindössze két hétig. „A közlekedési vállalatok így leginkább európai sofőröket alkalmaznak, például Romániából, Bulgáriából vagy Magyarországról.” – tette hozzá fekete. Szerinte egyediek a tapasztalatok a külföldi sofőrökkel, ők azonban becsülik a munkakörülményeket, úgyhogy a cégek is elégedettek velük.

 

Teraz.sk
kép: aktualne.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!