Soros György amerikai tőzsdespekuláns százmilliókban fogadott az amerikai részvénypiac esésére. Ha Donald Trump amerikai elnök kénytelen lenne idő előtt lemondani hivataláról, Soros több mint egy milliárd dollárt vághatna zsebre.

 

A Der Spiegel nyomán a cseh ČTK azt írja, Soros 764 millió dollárral (679 millió euró) shortolta a S&P 500 indexet, amely az 500 legfontosabb amerikai részvényt foglalja magába, a Russell 2000 indexét, amely a kis- és középvállalkozásokat tömöríti – magyarul, arra fogadott, hogy ezek az indexek adott időn belül zuhanni kezdenek.

 

Trump hivatalba lépésével az említett indexek emelkedni kezdtek, mindenki arra számított ugyanis, hogy az új elnök (ígéretéhez híven) csökkenti majd a vállaltok adókulcsát.

 

 hirdetes_300x300  

Soros György most azzal indokolja lépését, hogy nem bízik Trump ígéreteiben és képességeiben, és ha tovább nő az elnökön a nyomás a botrányai miatt, azt a részvények is megérzik.

 

A magyarországi születésű amerikai tőzsdeguru többek között azzal is magyarázta lépését, hogy Trump nem a fejlesztésekre összpontosít, hanem a gazdaság elavultabb részére – bankok, ipari termelés, építőipar.

 

Bár Trump ellen nem csak ő fogadott a tőzsdén (de ő fogadott a legnagyobb összegben), érdemes kiemelni, hogy Soros egy vagyont ölt Hillary Clinton kampányába, és a demokrata elnökjelölt bukása után sem törődött bele a választások eredményébe.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!