A pozsonyi Volkswagen alkalmazottai bejelentették, hogy kedden (június 20) hat órától korlátlan ideig felfüggesztik a munkavégzést. A szlovákiai üzem történetében még soha nem fordult elő, hogy korlátlan határidejű sztrájkba kezdtek volna a dolgozók, a szakszervezeti tagok azonban hajlandóak tárgyalni a munkaadóval.

 

A pozsonyi gyár alkalmazottainak szakszervezeti szövetsége ( Moderné odbory Volkswagen -MOV) szerint nemcsak a dévényújfalui üzemben, hanem a stomfai és turócszentmártoni alkatrészgyártó üzemekben sem fognak dolgozni. Stomfán található a Volkswagen szerszámkészítő műhelye, Turócszentmártonban pedig sebességváltókat és a futóművek részeit gyártják.

 

 

Korábban beszámoltunk a hírről, hogy a tárgyalások nyolcadik fordulója sem hozott előrelépést a Volkswagen Slovakia (VW SK) és a szakszervezetek képviselői között. A szakszervezett a tarifaosztályok 16 százalékos emelését szeretné elérni, valamint egységesítenék a nyaralási juttatást a karácsonyival, de több módosító javaslattal is előálltak.

 hirdetes_300x300  

 

SME / Körkép.sk
borítókép: visit-volkswagen.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!