Egyre optimistábban látják a nagy hitelminősítők Görögország helyzetét, a görög gazdasági lapok ezért már azt jósolják, országuk hamarosan visszatérhet a tőzsdére.

 

Alig pár hete bólintottak rá az uniós hitelezők a görög mentőcsomag újabb részletére, amit pár napja az IMF is megfejelt néhány milliárd dollárral, a görögök már kötvényeket bocsátanának ki a tőzsdén – ami az eladósodás egy formája.

 

Összesen 2 milliárd eurónyi kötvényt bocsátana ki a görög kormány, persze, ezt egyelőre csak fontolgatják.

 

 hirdetes_810x300  

Görögország számára az Unió és az IMF, valamint az EKB közös pénzügyi mentövet dobott több mint 320 milliárd euró értékben, ezt az ország adagokban hívhatja le. A dolog Szlovákiára is hatással volt, ugyanis az uniós mentőövet a tagállamok parlamentjeinek is meg kellett szavaznia, és nálunk ebbe bukott bele a Radičová-kormány.

 

Vladimír Vaňo, a Sberbank Europe elemzője szerint az új görög kötvénykibocsátásra még a nyáron számítani lehet, majd hozzátette:

 

„Görögország állapota és pénzügyei stabilizálódtak, és ha a nyáron visszatér a tőkepiacokra, az azt mutatja, hogy a Radičová-kormány feleslegesen bukott meg 2011-ben”

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!