Akkor hát kiderült: a Pénzügyminisztérium szakmai intézete kerek perec kimondta, hogy az autópályák, gyorsforgalmi utak önmagukban még nem csökkentik a munkanélküliséget az adott régióban. A tisztességes megélhetéshez legalább olyan fontos az iskolázott, munkakereső réteg, a jó egyetemi képzés (a kínosan gyenge komáromi Selye János Egyetem sajnos nem ilyen), valamint a szomszédos régiók gazdasági ereje felszívó hatása és lehetőségei.

 

Magyarra lefordítva, attól, hogy új aszfaltcsíkot húzunk a Csallóközbe, Nógrádba, Gömörbe, stb. önmagában még nem növekszik az életszínvonal az adott régióban. Attól még nem lesz könnyebb életük az ott élőknek.

 

Sztráda, gyorsforgalmi út önmagában nem elég

 

 hirdetes_300x300  

Nógrád, Gömör, Bodrogköz esetében ráadásul a szomszédos régiók gazdasági lehetőségeiben sem bízhatunk, hiszen azoknak is van bajuk elég. Jelenleg is épp egy másik programon keresztül próbálnak túlélni- a gazdaságilag legfejletlenebb régióknak (a magyarok által lakott járások többsége ilyen) szánt állami támogatási csomag nyújtotta forrásokért megy az elkeseredett harc.


Felvetődik tehát a kérdés, mire jó akkor mégis a magyar politikai vezetők részéről a hiú ábrándkeltés? Hiszen felelősen gondolkodó elemzők, szociológusok már jó ideje verik a tamtamot, hogy az „aszfaltcsík“ veszélyei az utolsó kenetet is jelenthetik az ott élő magyaroknak.

 

Az R7 az asszimilációt is erősíti

 

Értsd, felgyorsul az amúgy is egyre tömegesebb méreteket öltő szlovák betelepülés, gyorsul az asszimiláció, melynek már most kézzelfogható következményei vannak: Az alkalmazkodni nem hajlandó „gyüttmentek“ a saját igényeiknek megfelelően a feje tetejére állítják a helyi viszonyokat. Ennek köszönhetően megszűnik a magyar óvoda, a magyar iskola, melyek helyére szlovák óvodák és iskolák lépnek, a magyar rendezvények helyett a szlovák rendezvények, fellépők, iránti igény növekszik, hogy a magyar nyelvhasználat visszaszorulásáról, a helyi sajtóban dúló háborúkról már ne is beszéljünk. Elég, ha megnézzük, hogy Somorján, Szencen, vagy más, néhány éve még magyar többségű falvakban mi zajlik.

 

És ha mindehhez még „megfelelő“, értsd lekenyerezhető, gerinctelen, felelőtlen „szlovmagy“ polgármestert is találnak, a hatás hatványozottan garantált.

 

Egyeseknek sikersztori

 

A kormányban és a parlamentben magyar szavazatokból vegetáló vegyespárti politikusok mégis sikersztoriként adják el az egészet.

 

A Most-Híd pártlapja, a Hídlap konkrétan ezt írja:

 

Olyan szükségünk van erre, mint egy korty vízre. Harcoltam érte már akkor, amikor nem voltam miniszter, most pedig mindent megteszek annak érdekében, hogy minél előbb elkészüljön“ – mondja Érsek Árpád tárcavezető, akit képességei alapján még a szűk környezete sem vesz komolyan.

 

Az új R7-es gyorsforgalmi út nemcsak jelentősen lerövidíti az utat a főváros és a déli régiók között, de a befektetők számára is attraktívabbá teszi az országnak ezt a részét“ – folytatja a félrevezetést, melyet mint fentebb látható, épp most cáfolt meg a Pénzügyminisztérium szakmai intézménye.

 

Ennek követeztében a régióban emelkedik majd a telkek és az ingatlanok értéke“ – zárja sorait Érsek akinek tárcája több száz millió eurót fizetett már ki a pozsonyi körgyűrű és a magyarlakta régióba vezető aszfaltcsík körüli telkek felvásárlására. Dúsgazdaggá téve Bugár Bélát és csókosait.

 

2017. júliusi Hídlap, utolsó oldal. Kép: Körkép.sk

 

Kérdések

 

Mert kérdés, kinek lesz pénze az aszfaltcsík megjelenésével dráguló telkekre és ingatlanokra? A helyben ott élő, családot alapító magyar fiataloknak, vagy a Pozsonyból betelepülő, vastagabb pénztárcával rendelkező szlovákoknak?

 

Kérdés továbbá az is, ki jár és járt jól már most is a telekbiznisszel? És ha minderre választ merünk adni, a kép össze is állt.

 

A parasztvakításként előhúzott mézesmadzag valójában csak egy szűk kör számára édes. Azok számára, akik politikai pozícióikat kihasználva élósködnek rajtunk, illetve azoknak, akik az ősi magyar területeket aprópénzért gyarmatosíthatják. Az ott lakók pedig majd mehetnek takarítani, időseket gondozni, vagy szalaggyári munkásnak nyugatra.

 

De mindez azokat, akik választásról választásra eladnak bennünket, hogy szavazatainkból újraválasszák magukat folytatva az üzletelést, már nem nagyon érdekli. Pedig már a Pénzügyminisztérium háttérintézményének anyaga is arra figyelmeztet: ébredj, magyar!

 

Király Zsolt

Nyitókép: Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Nem az autópályák ész nélküli építése, hanem a képzés-fejlesztés csökkenti a munkanélküliséget

 

Lampl Zsuzsanna: Magyarságcsökkentő migráció

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!