Augusztus 1-jén 14.00 órától nagy sztrájkra készülnek a pozsonyi taxisok. Az érdekvédelmüket ellátó polgári társulás által kiadott sajtóhír szerint blokádjukkal figyelmeztetni szeretnének az állami hivatalok passzivitására, akik „a közösségi gazdaság“ fogalma mögé bújva nem cselekszenek.

 

A megmozdulást a prágai taxisok is támogatják, akik szolidaritásból a távolból csatlakoznak a sztrájkhoz.

 

Betiltanák az Ubert

 

 hirdetes_300x300  

A polgári társulás a taxiszolgáltatásról szóló jogszabályok be nem tartására figyelmeztet.

 

“Sokan „a közösségi gazdaság“ fogalma mögé bújnak, ami egyre nagyobb problémát jelent a taxisoknak. Ezzel leplezik ugyanis az Uber, a Taxify és más szolgáltatások tevékenységét, amelyek szintén aktívak a taxis piacon. Ma már nem elég csak a közlekedésről beszélni, az elszállásolás, az Airbnb szintén probléma. Mi lesz holnap? Bármelyik más ágazat is hasonló sorsra juthat, és a probléma fokozódol,”

 

áll a társulás nyilatkozatában.

 

A taxisok figyelmeztetnek, hogy az elmúlt időszakban több rendelkezés is életbe lépett az említett szolgáltatások korlátozására.

 

“A legfrissebb Brünnben lépett életve, ahol betiltották az Ubert. Csehországban módosították a közlekedésről szóló törvényt, ahol magasabb büntetések vannak az illegális taxi szolgáltatásokra. Németországban, Franciaországban és más országokban is tiltják az Ubert, ahol Szlovákiával ellentétben országosan, nem pedig regionális szinten kezelik a problémát,“

 

tették hozzá a taxisok, akik kérik a lakosság megértését a jövő keddi megmozdulásokkal kapcsolatban.

 

Azt várják tőle, hogy átlátható, világos szabályokkal rendelkező vállalkozói környezet alakuljon ki a taxis piacon az utasok érdekében, ahol a vendégeket lehúz taxis keselyűknek sem lesz helyük.

 

Nyitókép és forrás: Webnoviny.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!