Nemzetközi cég vagyunk, ezért politikai és vallási semlegességre törekszünk – mondta a Lidl a görög templomok keresztjeinek kiretusálásról.

 

Kóstolják meg a hagyományos görög konyhát” – ezzel a szlogennel csábítja a Lidl üzletlánc a vásárlókat az Eridanous márkanévvel ellátott specialitások megvásárlására.

 

Az Eridanous termékek csomagolásán a Lidl azoknak a fehér-kék görög templomoknak a képét használja, amelyek Santorini szigetére jellemzőek, ám a templomok kupolájáról kiretusálták a kereszteket.

 

  hirdetes_300x300   

A megcsonkított templomok fotóit a Lidl üzletlánc már csaknem három éve használja a csomaglásain, ám a közösségi oldalakon csak most váltott ki botrányt. A kereszt nélküli templomra először a belga RTL televízió hívta fel a figyelmet, majd a cseh és a szlovák vásárlók is aziránt érdeklődtek a Facebookon, hogy az üzletlánc miért távolította el azokat a kereszteket, amelyek a sziget templomainak jellegzetességét képezik.

 

Fotó: Lidl

 

Vallási semlegesség

 

A csehországi Lidl elmagyarázta, hogy a csomagolást egy nemzetközi csapat tervezte, hiszen egyszerre több piacon használják. „Nem az volt a célunk, hogy bárkit is megbántsunk. Ha így történt, elnézést kérünk” – írja az üzletlánc a közösségi oldalán.

 

Hivatalosan azzal magyarázza a keresztek kiretusálását, hogy a cég vallási semlegességre törekszik, hiszen az Erdianous termékeit több európai piacon is árulják a „Görög hét” keretén belül. „Nemzetközi üzlettársaságként az üzletpolitikánk részét képezi a vallási és a politikai semlegesség betartása” – idézte a csehországi Lidl kommunikációs részlegének egyik munkatársát a novinky.cz.

 

A Lidl szlovákiai Facebook-oldalán nem bocsátkozott magyarázatba. „Az Erdianous termékeit több mint tíz éve áruljuk Európa-szerte. Ezalatt az idő alatt a csomagolás dizájnja többször is megváltozott. Nagyon sajnáljuk, ha az aktuális dizájnnal valakit megsértettünk. Biztosítani szeretnénk a vásárlóinkat arról, hogy ez nem szándékosan történt” – írta a cég a közösségi oldalán.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: SITA/AP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!