Külföldi üzletláncok uralják a szlovák kiskereskedelmet. Ha a tavalyi év gazdasági eredményeit nézzük, akkor a brit Tesco, valamint a német Lidl és Kaufland az abszolút győztesek. Ezek a cégek végeztek a legnagyobb élelmiszer-kereskedők listájának élén is, amit az Aktuality.sk készített el a cégek éves beszámolói alapján.

 

forrás: Aktuality.sk

 

Az előző kimutatáshoz képest nem történt jelentős változás. Egy valami azonban biztos, a külföldi áruházláncok még jobban megerősítették pozíciójukat, az első három jóval magasabb bevételt és nyereséget termelt, mint a többiek. Várakozások szerint idén sem várható jelentősebb változás a szlovák kiskereskedelemben, a szlovákiai üzletláncok továbbra is csak másodhegedűsök lesznek a külföldi konkurensekkel szemben.

 

Az egyetlen hazai kivétel, aki jelentősebb mértékben növekedik, a Terno. Az áruházlánc szeretné megvásárolni a losonci CBA üzleteit, ha ez a tranzakció létrejönne, akkor a Labašt megelőzve létrejönne a legnagyobb szlovák tőkével rendelkező élelmiszerlánc az országban.

 hirdetes_810x300  

 

Aktuality.sk
borító: markiza.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!