5 milliárd forintos (mintegy 16,5 millió eurós) dél-szlovákiai fejlesztési csomagot jelentett ma be Komáromban a Baross Alapítvány közreműködésével a Magyar Közösség Pártja.

 

Az október elején meghirdetésre kerülő, magyar kormányzati forrásokból táplálkozó pályázati kiírásban 30 százalékos önrész mellett hozzávetőlegesen 15 ezer eurós felső keretösszegű támogatást igényelhetnek a felvidéki magyar pályázók. A fejlesztési program merítésének tapasztalatai alapján a második körben akár nagyobb összegű hitelkonstrukciós programokra is lesz lehetőség.

 

Iván Tamás a Baross Alapítvány vezetője a komáromi Tiszti pavilonban tartott fórumon a Baross Gábor Terv gyakorlati megvalósításának általános kereteit ismertette.

 

 hirdetes_810x300  

 

Menyhárt József, az MKP elnöke beszédében elmondta, hogy a kis-és középvállalkozásokról az elmúlt időszakban mintha elfeledkeztek volna.

 

„Vannak pártok, amelyek sokat ígérnek, Mikropártok, kormánypártok, de ne vigyük most ezt el a politika irányába. A mi célunk, hogy a fiataljaik a szülőföldjükön maradjanak, hogy a gyereket vállaló családok maradjanak abban a térben, ahol szüleik is élnek.”

 

 

Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke elmondta, hogy a Baross Gábor tervről a mai nappal egy további 22 helyszínes találkozósorozat indul annak érdekében, hogy az érdeklődők és a program koordinátorai hiteles képet kapjanak a dél-szlovákiai térség aktuális gazdasági, régiófejlesztési és társadalmi állapotáról annak érdekében, hogy a kitörési pontok minél pontosabban kerülhessenek meghatározásra.

 

 

A mai fórumról a Körkép bővebb tudósítással jelentkezik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!