Tovább csökkent a munkanélküliek száma Szlovákiában, 1993 óta most a legalacsonyabb. 2017 augusztusában 6,54 százalékon állt a munkanélküliségi mutató, ez 0,16 százalékpontos csökkenést jelent a júliusi adatokhoz képest – mondta sajtótájékoztatóján Marián Valentovič, a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ főigazgatója.

 

 

Ján Richter munkaügyi miniszter szerint a csökkenés folyatódni fog, az elmúlt hónapban pedig sikerült nagy mértékben csökkenteni a munkanélküliséget a 25 évnél fiatalabbak körében, az évközi csökkenés 5,5 százalék.

 

A miniszter kiemelte, hogy soha nem dolgoztak még annyian az országban mint napjainkban, augusztusban 1,92 rendes alkalmazottat tartottak nyilván, ez közel 80 ezerrel több, mint 2008-ban. Csökkent a nagyon hosszú ideje állástalanok száma is, két éve 75 ezer embert tartottak nyilván jelenleg 47 ezren keresnek munkát már több mint négy éve.

 hirdetes_810x300  

 

 

Augusztusban 178 253 volt az azonnal munkába állítható álláskeresők száma, a nyilvántartásban szereplő álláskeresők összlétszáma 209 918 volt.

 

SME
kép: pestisracok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!