Volt időszak, amikor a világ legnagyobb gyorsétteremláncától elfordultak az emberek. A McDonald’s népszerűsége négy éven át esett, mint kiderült azért, mert túlbonyolították a dolgokat. A gourmet ételek, az alacsony kalóriák és a növekvő árak miatt rengeteget bukott a cég, de az étterem számára pár évnyi szenvedés után változhat a helyzet .

 

A gazdasági világválság több szektorra is káros hatással volt, a válság érzékenyen érintette a gyorséttermek piacát is. A visszaesés legnagyobb elszenvedője a McDonald’s volt, amely 2012 és 2015 között összesen fél milliárdnyi rendeléstől esett el.

 

Ezen a ponton nevezték ki a vállalat élére a már 20 éve a gyorsétteremnél lévő Steve Eastbookot, akinek elsődleges feladata az volt, hogy valahogy visszacsábítsa az embereket az üzletbe. Két évvel később kijelenthető, hogy a küldetés sikeresnek bizonyult, hiszen négy évnyi zsugorodás után 2017 második és harmadik negyedévében is nőttek az értékesítések 4, illetve 7 százalékkal.

 

 hirdetes_300x300  

Tudatos étkezés?

 

A folyamat lassan indult be, hiszen a bevett trendekkel szembe kellett menni. A világon egyre elterjedtebb lett a tudatos étkezés, és ennek megfelelően a McDonald’s is igyekezett egyre trendibb ételekkel jelentkezni, és az összetevők terén is egészségtudatosabbá válni.

 

A Boston Consulting felmérésből kiderült, hogy az emberek nem a gyorséttermektől fordultak el, hanem valamiért átvándoroltak a legnagyobb konkurenciának számító Burger Kinghez és Wendy’shez. Így a gyorsétteremnek nem maradt más választása, és visszatért az alapokhoz.

 

Fotó: thrillist.com

 

A McDonald’s 1,1 milliárd dollárt költ arra,hogy több ezer amerikai éttermének arculatát lecserélje, modernizálja. Új, egységes munkaruhát kaptak az alkalmazottak és megújult a dekoráció is. Emellett fontos volt az is, hogy a kiszolgálás egyszerre legyen kedves és gördülékeny. Ezt a célt szolgálják az új érintőképernyők, amelyek egyre több étteremben jelennek meg.

 

Ráadásul a cég elhagyta azt a gyakorlatát, hogy a kalóriákat számolgatja, inkább az ételek minőségének és ízének javítására törekedett.

 

Forrás: Origo.hu/Körkép.sk

Nyitókép: Fortune

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!