Tizenharmadik és tizennegyedik fizetés lesz, de csak fokozatosan és adott feltételek mellett – derült Andrej Danko (SNS) házelnök mai sajtótájékoztatójából. A szlovák nemzetiek úgy tervezik, hogy januárban terjesztik a parlament elé a vonatkozó törvényjavaslatot.

 

Az első „soron kívüli” fizetésre tehát júniusban lehetne számítani, a másodikra pedig közvetlenül karácsony előtt.

 

„Fontos, hogy a munkáltató tudja motiválni alkalmazottját a nyári szabadságolások és a karácsonyi ünnepek előtt, amelyek elég nagy terhet jelentenek a dolgozók pénztárcájára. Az is nagyon fontos, hogy az alkalmazottak rendszerszintű javadalmazást kapjanak”

 

mondta az SNS elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

A tizenharmadik fizetés

 

A tizenharmadik fizetésre elmondása szerint azok lesznek jogosultak, akik legalább két évet ugyanannál a munkáltatónál dolgoznak megszakítás nélkül.

 

„A tizenharmadik fizetést a júniusi fizetéssel együtt kapnák meg [a munkások], vagyis a májusban ledolgozott munkaórák után járó fizetéssel”

 

magyarázta Dana Meager pénzügyminisztériumi államtitkár. Elmondása szerint a 2018-as év júniusi fizetését felszabadítják az egészségügyi járulékok fizetési kötelezettsége alól (de a szociális járulékokról nem esett szó).

 

A tizennegyedik fizetés

 

Tizennegyedik fizetésre azok az alkalmazottak lesznek jogosultak (az SNS elképzelése szerint), akik legalább 48 hónapot megszakítás nélkül ugyanannál a munkáltatónál dolgoztak. Ez csak akkor mentesül az egészségügyi járulék kötelezettsége alól, ha a munkáltató 13. fizetést is adott az alkalmazottnak. Ráadásul csak 500 euróig lesz járulékmentes, az afölötti összeg után arányos mértékű járulékot kell fizetni.

 

A 13. és 14. fizetések csak 2019-től lennének teljesen megszabadítva az adó és járulékterhektől (a szociális járuléktól is).

 

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: youtube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!