A jövőben újabb jelentős befektetés vetheti meg a lábát Szlovákiában, mégpedig Pöstyén környékén. A német Porsche autógyár – mely jelenleg a Volkswagen vállalat része – egy új üzem létrehozásán gondolkodik. Az információt a helyi pöstyéni televízió weboldalán közölték.

 

A Porsche AG tulajdonában álló Porsche Werkzeugbau leányvállalat Vágszerdahely mellett, nem messze a D1-es autópályától egy 20 hektáros telket vásárolt. Ezen a területen épülhet fel az az új üzem, ahol a Porsche autógyár különböző alkatrészeket gyártana az elektromos autók számára.

 

A Porsche a pöstényi televízió szerint a már a helyi repteret is megszólította, s levélben fejezete ki érdeklődését a légi forgalom igénybevételét illetően. „Jelenleg ezzel a vállalkozói szándékkal kapcsolatban sem megerősíteni, sem tagadni nem tudom az információkat” – mondta a SME-nek a pöstyéni reptér vezérigazgatója, František Varga.

 

 hirdetes_400x285  

Új munkahelyek a láthatáron

 

Az új üzem új munkahelyeket hoz magával. Azt, hogy a német üzem mennyi ember alkalmazását tervezi, egyelőre nem ismert. A projektet annak a Sario ügynökségnek kell elbírálni, amelyik a befektetők bejövetelével foglalkozik.

 

Az ügynökség addig nem hozz nyilvánosságra információkat a külföldi befektetésekről, amíg a külföldi befektető nem tesz lépéseket a sikeres szlovákiai letelepedéséhez” – mondta az ügynökség szóvivője, Simona Čerešníková.

 

A Porsche Werkzeugbau-nak már van egy üzeme Szlovákiában. Máriatölgyesen (Dubnica nad Váhom) mintegy 170 embert alkalmaznak, akik a karosszériák gyártásához készítenek préselőgépeket.

 

Amennyiben a Porsche valóban úgy döntött, hogy az elektromos gépkocsialkatrészek gyártásához szeretne üzemet létesíteni Szlovákiában, abban semmi meglepő nem lenne. Éppen a német vállalat az, amelyik a jövőben elektromos autók millióit szeretné legyártani.

 

Forrás: Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SITA/AP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!