A Milka csokoládét napjainkban kisebb méretben árulják. A Mondelēz gyártó titokban még a nyár végén lecsökkentette a Milka csokoládé tömegét. A 300 grammos csokoládétábla 20–30 grammal lett könnyebb – tájékoztatott a Gazduj weboldal.

 

Az ára megmaradt

 

Még tavaly, a csokoládé tömegével kapcsolatban felröppent információkra a gyártó azzal reagált, hogy továbbra is megtartják a csokoládé tömegét, az eltérések csupán a hozzávalóknak köszönhetőek.

 

 hirdetes_810x300  

A gyártó a változásokat idén már elismerte, és állítja, a csokoládé alacsonyabb tömegéért az egyre magasabb gyártási költségek a felelősek. „A jó íz, valamint az összetevők minősége továbbra is változatlan marad“ – írta a gyártó.

 

A Mondelēz gyártó jelenleg már az édességek csomagolásán is feltünteti a megváltoztatott tömeget. Például a mogyorós Milka 300 gramm helyett már csak 270 grammos kiszerelésben kapható. A mogyorós mellett a klasszikus táblás tejcsokoládés Milka, valamint a Noisette tömege is csökkent. Mindemellett a Triolade csokoládé tömegét is 280 grammban határozták meg.

 

Az, hogy az oly sokak által kedvelt Milka csokoládé „lesoványodott“, első látásra senkinek sem tűnik fel. A Gazduj weboldal szerint a különbség csak akkor látható, ha a két csokoládétáblát egymás mellé tesszük. A Gazduj továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a csokoládé dizájnja és ára ugyanolyan maradt, ami lényegében annyit jelent, hogy a Milka csoki 7–11 százalékkal drágult.

 

Fotó: Konsument

 

 

Fotó: Konsument

 

A Figarót is megváltoztatták

 

A Mondelēz gyártó nemcsak a Milka tömegét csökkentette le, de a Figaróét is. Az eredetileg 100 grammos csokoládét 90 grammosra csökkentették. „A Figaro táblacsokoládék tömegét még a 2015-ös esztendő elején változtattuk meg. Kivételt képez a buborékos csoki, ami 80 grammos maradt, valamint a főzőcsokoládé és az Édes Szenvedély (Sladká vášeň) csokoládé, amit szintén meghagytunk 100 grammos kiszerelésben“ – ismerte be az év elején a gyártó.

 

 

Nagyobb hézagok a csokoládéban

 

A 2016-os év végén a közösségi oldalakon fotók jelentek meg arról, hogy a Mondelēz International által Nagy-Britanniában árusított Toblerone csokoládék is megváltoztak. A háromszög alakú csokoládérudat a gyártó azért változtatta meg, hogy azzal csökkentse a tömegét, és spóroljon rajta. A tipikus csokoládépiramisok között nagyobb hézagokat csináltak.

 

A csokoládépiramisokból ugyanabban a dobozban kevesebb van, a csokoládé pedig 12 százalékkal könnyebb. A változás a Nagy-Britanniában árusított két típusra vonatkozik: az egyik 400 grammos Toblerone csokiból 360 grammos lett, míg a másik 170 grammosból 150 grammos.

 

A vásárlók a közösségi oldalakon azt állították, hogy a cég így akarta őket átverni. Szerintünk, ha a cég spórolni akart volna, akkor a csokirudat kellett volna lerövidíteniük, a csomagolást pedig lekisebbíteniük, hogy a vásárlók ne higgyék azt, hogy ugyanakkora termékért fizetnek, mint egykoron.

 

Forrás: Gazduj.sk/Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: milka.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!