Az igazán komoly autóújdonságoknál nem meglepő, hogy első bejelentésük után 3-4 év is eltelik a sorozatgyártás megkezdéséig. Jó példa erre a BMW minden eddiginél gigantikusabb modellje, az X7.

 

Megépítésének lehetőségét 4 évvel ezelőtt röppentették fel először, a következő stádium pedig a tavaly Frankfurtban bemutatott tanulmánymodell volt. Ez persze még mindig nem jelentett garanciát a sorozatgyártásra; számtalan hasonló ujjgyakorlat volt az autóiparban, amely nem jutott túl ezen a ponton.

 

 

 hirdetes_810x300  

Egy rangos márka azonban ezt nem engedheti meg magának, főleg egy abszolút csúcsmodell beharangozása után. A bajorok ezért néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy megkezdődött a monumentális jármű sorozatgyártása. Mi több, nemcsak bejelentették, hanem – minden eddigi gyakorlattól eltérően – több tucat fotót tettek közzé a gyártási folyamatról.

 

 

 

Mi ezek közül csak kettőt közlünk; magát az autót még az ősszel bemutatott tanulmánymodellként, mivel a sorozatgyártás kezdete és a kész modell hivatalos prezentációja közti időszakban minden modell álcázva-elmaszkírozva teszi meg a kötelező próbautakat.  A tanulmányt elnézegetve azonban szinte biztosra vehető, hogy nem sokban változott a szériakész változat; a képeken ugyanis semmi olyan futurisztikus elemet nem látunk, amit gond, netán fölösleges lenne átvinni a gyakorlatba.

 

Az autót az amerikai Spartanburgban gyártják. Már csak ezért is igen valószínű, hogy a hivatalos világpremierre a január közepén megrendezendő Detroiti Autószalonon kerül majd sor…

 

Vas Gyula

 

Fotó: BMW

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!