Az Európában forgalmazott autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP nevű szervezet tavaly története eddigi legeredményesebb évét zárta. Közel 70 modellt vizsgált a klasszikus töréstesztekkel; a többségében ötcsillagos eredmények azt bizonyítják, hogy igen gyors ütemben fejlődnek az autók biztonsági technológiái. A szervezet egyúttal azt is nyilvánosságra hozta, hogy vizsgálatai alapján melyek voltak a tavalyi év legbiztonságosabb autói az egyes kategóriákban.

 

Márkákra lebontva a Volkswagen végzett az első helyen, mivel három autója is osztályelső lett. Két kategóriában a Subaru diadalmaskodott, a maradék kettőben pedig az Opel és a Volvo végzett az első helyen. A részletes eredménylista:

 

Kisautók: Volkswagen Polo

Szubkompakt szabadidő-autók: Volkswagen T-Roc

 hirdetes_810x300  

Kiskompakt szabadidő-autók: Opel Crossland X

Kompakt szabadidő-autók: Volvo XC60

Középkategóriás szabadidő-autók: Subaru XV

Középkategóriás autók: Subaru Impreza

Felső középkategóriás autók: Volkswagen Arteon

 

Volkswagen T-Roc
Volkswagen Polo
Volkswagen Arteon
Volvo XC60
Subaru XV
Subaru Impreza

 

Mindegyik kocsi megkapta az adható maximális öt csillagot, de ezen kívül mindegyik biztonsági vizsgálaton – felnőtt, illetve gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem és vezetőtámogató asszisztensek – kiemelkedően jól teljesítettek. Fontos tudnivaló még, hogy mindegyik esetben kizárólag alapfelszereltségű autók voltak a tesztek tárgyai.

 

Vas Gyula

Fotó: VW, Subaru, Opel, Volvo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!