Mennyi munkahelyet teremtenek a szlovákiai autópályák és gyorsforgalmi utak a régiókban? Mi kell ahhoz, hogy növelje a foglalkoztatottságot egy autópálya megépítése? Ezekre a kérdésekre ad részben választ a Pénzügypolitikai Intézet legfrissebb tanulmánya.

 

A Pénzügyminisztérium mellett működő agytröszt az egyik legfőbb ellenzője az autópályák ész nélküli építésének. Tavaly azzal borzolták a kedélyeket a magyarlakta járásokban, hogy írtak egy tanulmányt, amely szerint az R2-es megépítése nem feltétlenül teremt munkahelyeket, a Most-Híd vezette közlekedési tárca pedig nem vizsgált meg minden eshetőséget.

 

Tény, hogy a 2000-es évektől kezdődően az autópályákat nimbuszok lengik körbe, bennük látják az emberek, különösen a leszakadó régióban élők azt az eszközt, amellyel végre kitörhetnek a szegénységből.

 

 hirdetes_300x300  
Mi, hol, merre húzódik vagy húzódna? Áttekintő térkép. Forrás: Pravda.sk

 

Az IFP legfrissebb tanulmánya ezúttal nem az autópályák szükségességét vonja kétségbe, hanem megvizsgálja, hogy mennyi munkahelyet teremtettek az egyes régiókban.

 

Eszerint egy gyorsforgalmi út vagy autópálya megépítése 0,9-1,6 százalékponttal csökkentheti a munkanélküliséget egy-egy járásban. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, más tényezők is vannak: a városiasodás mértéke, ipari parkok megléte, és a legfontosabb, a szabad munkaerő képzettsége.

 

Az IFP ezt az R1-es munkahelyteremtő hatásán keresztül mutatta be. Leginkább az R1-estől délre és keletre mutatkozott meg jótékony hatása. Elsősorban a Galgóci, a Vágsellyei, és Lévai járások profitáltak belőle, ott 0,85-1,27 százalékponttal csökkentette a munkanélküliséget. A R1-es vizsgált szakaszai 2011-ben kerültek átadásra, ekkor a Lévai járásban több mint 9000 munkanélkülit tartottak számon, így a becslés szerint az R1-es több mint 500 munkahelyet teremtett ebben a járásban.

 

A tanulmány a Rimaszombati és Losonci járásra nem készített becslést, mert ugyan bizonyos hatást kifejthet az R1-es megépítése, de az R2-es befejezése szolgálhatna csak valószerű adatokkal.

 

Forrás: Facebook/ifp

 

Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!