2015-ben robbant ki a Volkswagen dízel-botránya, melyet azóta sem sikerült lezárni vagy megoldani. Ennek konkrét bizonyítékai azok a lerakatok, melyekben több százezer autó vár arra, hogy eldőljön, mi lesz a sorsa. 

 

A Volskwagen AG több mint 7,4 milliárd dollárt fizetett ki, hogy visszavásároljon körülbelül 350 ezer autót. Ezeket az autókat USA-szerte különféle lerakóhelyeken tárolják.

 

A Reuters információi szerint 37 különböző helyszínen vannak ilyen lerakatok. Az ún. dízeltemetők megtalálhatók például a bezárt Detroit-i futballstadionban, egy egykori papírgyárban Minnesotában, de akár a kaliforniai sivatagban is nem messze Victorvilletől.

 

 hirdetes_810x300  

A dízeltemetőkben elhelyezett autókat elvileg csupán átmenetileg tárolják ebben a formában, miközben folyamatosan karbantartják őket, hogy biztosítva legyen hosszútávú működőképességük és minőségük, és ezáltal eladhatóvá váljanak a közeljövőben.

 

Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, először az amerikai szabályozó hatóságoknak jóvá kell hagyniuk az emissziós beállításokat.

 

forrás: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

 

A VW összességében egyetértett azzal, hogy az USA-ban több mint 25 milliárd dollárt különítsen el az autótulajdonosok követeléseire, a szabályozó hivatalok követeléseire és felajánlotta, hogy visszavásárol körülbelül fél millió nem megfelelő autót. A megegyezés értelmében a VW-nek a kérdéses autók 85 %-át vissza kell vásárolnia, vagy meg kell javítani 2019. júniusáig, másképp magasabb emissziós befizetésekkel sújtják őket.

 

2017 végéig a VW 335 ezer dízelmotoros járművet vásárolt vissza az USA-ban, 13 ezret újra eladott, 28 ezret pedig megsemmisített.

 

forrás: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

 

forrás: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

 

forrás: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

 

forrás: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

 

aktuality.sk

Nyitókép forrása: aktuality.sk, fotó: Lucy Nicholson/reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!