Az olasz márka 108 éves történetében mindig komoly szerepet játszottak a sport- és a versenyautók.  Ezeknek állít emléket a két telivér Alfa sportmodell (Giulia és Stelvio Quadrifoglio) Nürburgring Edition kiadása.

 

 

A név a legendás német versenypályán felállított rekordokra utal, ahol nem sok márka mondhatja el magáról, hogy két járműosztályban is övé a leggyorsabb kör. Az Alfának ez éppen az említett két modellel sikerült: a Giulia Quadrifoglio ugyanis 7 perc 32 másodperces köridővel futotta meg a sorozatgyártású négyajtós szedánok új rekordját a híres-hírhedt Nordschleifén, a Stelvio Quadrifoglio pedig a szabadidő-autók szegmensében állított fel új csúcsot, 7 perc 51,7 másodperccel.

 

 hirdetes_300x300  

 

A két kocsi azonos erőforrása a Ferraritól származik: a 2,9 literes, ikerturbós V6-os 510 lóerőt teljesít, maximális nyomatéka pedig 600 Nm. A hátsókerék-hajtású Giuliát 3,9 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/órára, és 307 km/órás végsebességet tesz lehetővé a számára; az összkerékhajtású Stelvio esetében a százas sprint ideje 3,8 másodperc, a végsebesség pedig 283 km/óra. A váltó mindkét modell esetében nyolcfokozatú ZF automata.

 

 

A mindössze 108-108 példányban legyártandó autók elsődleges külső ismertetőjegye az egyedi Circuito szürke matt fényezés, amelyet karbon Alfa-pajzs, illetve ugyanilyen tükörborítások és küszöbbetétek egészítenek ki. A Giulián a tető is nyers karbonból készült.  Belül Sparco versenyüléseket, bőr/Alcantara kormányt, szénszállal dekorált műszerfalat és a kocsi sorozatszámát feltüntető plakettet találunk.

 

Vas Gyula

Fotó: Alfa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!