Szlovákiában több kiskereskedelmi üzletlánc is működik. Az 5 és fél milliós szlovákiai piacért kénytelenek kemény konkurenciaharcot vívni egymással. A vásárlók magukhoz édesgetéséért sokféle eszközt vetettek be eddig is: hűségkártyák, kedvezmények (bizonyos termékekre).

 

A Kaufland ezúttal a Happy Hour (boldog óra) nevű akcióval próbálja elcsábítani a vásárlókat. A dolog lényege, hogy egy adott órában az eladó jelentős engedményeket nyújt a vevőknek. Ez a megszokottól annyiban más, hogy nem adott termékekre, hanem időszakra korlátozódik a kedvezmény.

 

A happy hour módszere elég gyakori a vendéglőkben, bárokban vagy az edzőtermekben. Kiskereskedelmi üzletláncoknál azonban – főleg tájainkon – elég szokatlan. A Kaufland a következőképp hirdette meg az akciót.

 

 hirdetes_400x285  

Amennyiben a vásárló hétfőtől szerdáig, koraesténként 17:00 és 21:00 között tér be az üzletbe, automatikusan 10 százalékos kedvezményt kap az összes megvett termékre.

 

Mit említettük, a lépés kiskereskedelmi láncoknál meglehetősen szokatlan, a Kaufland nem is árulta el a sajtónak, miért döntött a happy hour – egyelőre csak próbajellegű – bevezetésére. Maguk sem tuják megmondani, meddig tart majd az akció. A Sme napilap által megszólított szakértő, Ľubomír Drahovský szerint valószínű, hogy más üzletláncok is követni fogják a Kaufland példáját. Szerinte az üzletek így több embert tudnak magukhoz csábítani, és gyorsabban megszabadulhatnak a romlandó árutól.

 

„Valószínűleg azért hétfőtől szerdáig, mert csütörtökön adják ki az új katalógust, illetve a csütörtöki és pénteki napok hagyományosan a legerősebbek”

 

fogalmazott Drahovský.

 

Természetesen valószínűleg az eddig megszokott akciók maradnak a legelterjedtebbek: pontgyűjtő kártyák, hűségkártyák, kuponok (pl. ha valaki sok banánt vásárol, közvetlenül erre a termékre kap kedvezményt kupon formájában). Aztán ott vannak a „húzótermékek”, vagy csalik. Egy-egy, akciós áron meghirdetett termék bevonzza a vásárlókat az üzletbe, de ha már ott vannak, természetesen megvesznek minden mást is, amire szükségük van.

 

Hogy mi lehet a hátterében a Kaufland kísérletének? Ahogy a fentebb idézett szakértő is említette, a hét első napjai valószínűleg gyengébb forgalmat biztosítanak. Érdemes tehát azokra ráerősíteni. Nem is feltétlenül a nagyobb haszon, a költségek jobb elosztása miatt. A munkahét első felében ugyanis kisebb forgalomra kell fizetni ugyanazt a bért az alkalmazottaknak. Ha a happy hour akcióval sikerül több embert becsábítani az üzletbe, akkor megtérülnek a bérköltségek.

 

Az időpontválasztás sem lehet véletlen. A délután öt órai kezdéssel a munkából hazafelé tartó családosokat célozhatták meg.

 

Körkép.sk, Sme.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!