Ján Pribula, az Autóipari Szövetség főtitkára szerint Kelet-Szlovákiában van hely az autógyártás számára, viszont negatívumként kezelhetik a befektetők a nem létező autópálya-átkötéseket kelet és nyugat között.

 

Pribala TASR-nek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Szlovákia stabilitást kínálhat az autógyáraknak az EU-s, NATO-s és eurozónás tagsága miatt. Mindemellett fontos az autógyártással kapcsolatos tapasztalat és a kiterjedt szállítói rendszer.

 

„Hátrányként a hiányzó autópálya-átkötéseket tekinteném az ország nyugati és keleti része között, ami nem teszi lehetővé teljes mértékben a kiterjedt szállítói rendszer kihasználását, amely főleg az ország nyugati felén található”

 

 hirdetes_810x300  

húzta alá Pribula.

 

A BMW debreceni letelepedésével kapcsolatban a főtitkár elmondta, hogy Magyarország reális sikeres projekteket tud felmutatni az ipar és az akadémiai közösség együttműködéséből a tudomány és az alkalmazott kutatás-fejlesztés területén.

 

„Egy ilyen érv akkor nyom a latban, ha a befektető a kutatás-fejlesztés területén is tervezi a kompetenciák kihelyezését”

 

vélekedett Pribula, majd hozzátette, hogy Magyarországon és Szlovákiában körülbelül egyforma a munkaerő hozzáférhetősége és képzettsége.

 

teraz.sk

Nyitókép: logisztika.com

Megosztás:
Címkék: autóipar BMW Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!