Fotó: nasadoprava.sk

 

A közlekedési tárca 90 millió eurót szánna az első osztályú utak felújítására az idei évben. Hosszú évek (évtizedek) tétlensége miatt több tucat híd és több száz kilométernyi útszakasz került tarthatatlan állapotba.

 

A költségvetési terv feletti mértékben költhet a Közlekedési Minisztérium az első osztályú utak felújítására – írja a Hospodárske Noviny csütörtöki számában. A tárca 50 millió euróval többet szán erre a célra, a költségvetés eredetileg csak 40 millió euróval számol, összesen tehát 90 millió euróból szeretné megoldani a tarthatatlan állapotban lévő útvonalak rendbetételét.

 

A keretösszeg emeléséről Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter és Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter állapodott meg. Hasonló módon finanszíroznák a következő négy év útfelújítási terveit is. 2022-ig az infrastruktúra felújítását több mint 200 millió euróból fednék ki a ki nem merített uniós források átcsoportosítása segítségével. Erről Peter Pellegrini (Smer) kormányfő még októberben értesítette a sajtót.

 hirdetes_810x300  

 

Az R7-es miatt ugrott egymásnak Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és Nagyszombat megye vezetése

 

A Szlovák Közútkezelő éves jelentéseiben mindig forráshiányra panaszkodik. Tavaly például 26 millió euró hiányzott a tervezett felújítások elvégzéséhez, idén – elvileg – 50 millióval nagyobb keretből gazdálkodhat. A Közútkezelő szóvivője, Lucia Karelová szerint egyelőre még nem állították össze azon útszakaszok listáját, amelyeket rendbe hoznának.

 

Azt azonban már tudni lehet, hogy összesen 21 útvonal és 22 híd van olyan állapotban, hogy azonnali felújításra van szükségük. A prioritások között a breznóbányai és vágsellyei elkerülők vannak, a Stubnyafürdő és Pribóc közti út felújítása és a komáromi új híd szerepel.

 

Igor Janckulík, egykori gyorsforgalmi utakért felelős kormánymegbízott szerint a 90 milliós keret sem lesz elegendő az tarthatatlan állapotú infrastruktúrák rendbetételére.

 

Az ad hoc módon ódaítélt emelt keretösszegek sem nyújthatnak tartós megoldást. Már korábban is felmerült, hogy az állam felelőssége alá tartozó első osztályú utak és hidak felújításához a kötelező útdíjrendszerből származó bevételt az utak karbantartására kellene fordítani.

 

Genovai hídomlás: Nem csak az olasz hidak lehetnek veszélyben

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!