Annak ellenére, hogy a 21. század lassan a második dekádjának végéhez ér, a Szlovák Postán még mindig problémát jelent a bankkártyával történő fizetés.

 

A Szlovák Posta csupán egyetlen bank fizetőkártyáját fogadja el, mégpedig a Postabankét. Más bankok kártyáival csak kivételes szolgáltatásokért fizethetünk – postautalványért, elektronikus okmánybélyegért, erkölcsi bizonyítványért vagy a cégjegyzékből származó kivonatért.

 

Változások az első negyedévtől

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Posta azonban újdonságokat ígér. A 2019-es év első negyedévétől már az összes bank kártyájával lehetséges lesz fizetni a Szlovák Posta fiókjaiban – tájékoztatott Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője.

 

A posta telefonos ügyfélszolgálata konkrétabb információkkal rendelkezett, állításuk szerint a bankkártyákat már februártól lehet használni a postákon. A Szlovák Posta azt ígéri, hogy a legnagyobb kártyamárkákat, a Visát és a Master Cardot is el fogja fogadni.

 

A posta a bankkártyával történő fizetést nem fogja fizetőssé tenni. „Az egyetlen, aki ezt fizetőssé teheti, az a bank“ – mondták az ügyfélszolgálatos alkalmazottak.

 

Abban az esetben, ha valaki pénzt szeretne kivenni a bankkártyáján keresztül a postán, fizetnie kell. A Postabank ügyfelei számára havi egy pénzkivétel ingyenes, de a továbbiért már 2,50 eurót számláz ki a bank. Mivel a többi bank is további illetékeket számol fel, ezért a posta nem ajánlja, hogy az ügyfelek a Postabank bankautomatájából vegyenek ki pénzt.

 

További újdonság a mobilalkalmazás

 

A Szlovák Posta további újdonságot is ígér az új esztendőre, mégpedig egy mobilalkalmazást, amit a 2019-es év második negyedévében szeretne útjára engedni.

 

Az alkalmazás célja az lesz, hogy időben értesítse az ügyfeleket az érkező csomagról. Az alkalmazáson keresztül nemcsak a címet, de a kézbesítés módját is meg lehet majd változtatni. Az alkalmazás mindemellett arról is tájékoztatni fogja az ügyfelet, hogy miként csökken a postán elhelyezett csomagjának a határideje.

 

Az alkalmazás továbbá abban is segíteni fog, hogy megkeresse számunkra a legközelebbi postát, emellett meg fogja mutatni mennyire leterhelt a posta, illetve hányas a számunk a sorban. Ezenkívül azt a lehetőséget is megadja, hogy egy konkrét időpontot kérjünk a csomagunk átvételére. Az alkalmazást szlovák és angol nyelven fogják elindítani.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!