November 23-án tartotta két új modelljének szlovákiai bemutatóját a BMW hazai importőre. A féli kastélyban megrendezett akcióra  mi is meghívást kaptunk, így az elsők között próbálhattuk ki a 3. generációs X3-ast, illetve a tényleg vadonatúj GT6-os modellcsaládot.

 

Az X3-as új nemzedéke a nagyobb „veséknek” és a markánsabb éleknek köszönhetően határozottan sportosabb fazonú az elődnél. A LED-es fényszórók és a lökhárítók is újak, az autó arányai viszont nem változtak: maradt a klasszikus terepjárós bakancsforma. A méretek valamelyest megnőttek (hosszúság: +5,3 cm), de még fontosabb az átlag 50 kg-os súlycsökkenés.

 

 

 hirdetes_810x300  

A benzines motorkínálat 184, 252 és 360 lóerős aggregátokból áll; utóbbi az M40i verzió kiváltsága. Természetesen dízelmotorok is választhatók, 190 vagy 265 LE teljesítménnyel.  A bemutatón ez utóbbival próbálhattuk ki az autót, éspedig nemcsak országúton, hanem könnyebb terepen is. A dagonyákon átgázolva felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a háromliteres motor gigászi 620 Nm-es nyomatéka, de főleg az xDrive összkerékhajtás; személy szerint immár sokadszor győződhettem meg arról, hogy valóban ez ma a leggyorsabban és legrugalmasabban reagáló 4×4-es rendszer a világon. Az új X3-as már a hazai márkakereskedésekben is kapható, induló ára 48 900 euró.

 

 

A GT6 viszont nem generációváltás eredménye, hanem valóban egy vadiúj BMW-modellcsalád. A nem túl sikeres 5-ös GT-t hivatott nyugdíjba küldeni, típusjelzése pedig két dologra utal. Egyrészt arra, hogy nagyobb az elődjénél, másrészt, hogy egyben sportosabb is; a BMW nevezéktanában ugyanis a páros számok a sportmodellek megjelölései. S valóban, elég egy pillantás az autóra, hogy lássuk: abszolút helyénvaló a 6-os szám. A kupés karosszéria alacsonyabb, nyúlánkabb, mint a GT5-ösé volt, és a csomagtartófedél sem vállmagasságban húzódik. A forma tehát tényleg nagyon összejött; olyannyira, hogy még a töméntelen X6-os látványába belefáradt szemnek is igazi felüdülést jelenthet…

 

 

A praktikum is azt a színvonalat képviseli, ami egy Gran Turismótól, tehát Nagy Utazótól elvárható. Elöl-hátul fejedelmi az élettér, a csomagtartó alapon 610, kibővítve 1800 literes. A legkorszerűbb vezetéstámogató rendszerek skálája pedig szinte kimeríthetetlen: aktív sávtartás, automatikus követésitávolság-szabályozás, éjjellátó, a gyalogost külön érzékelő infrakamera és még hosszan sorolhatnánk. Aztán, afféle csemegeként volt még 16 hangszórós, 1400 W teljesítményű Bowers & Wilkins hifink, amelyet gesztusokkal is vezérelhettük…

 

Ami pedig a motorokat illeti, az első hullámban 258 és 340 lóerős benzines, illetve 265 lovas dízel választható. Az X3-ashoz hasonlóan ezt az autót is a nyomatékos dízellel próbáltuk ki a bemutatón, nyolcfokozatú Steptronic automata váltóval kombinálva. S mivel a szervezők itt már beiktattak egy hosszabb sztrádaszakaszt is, meggyőződhettünk róla, hogy az új GT6-ossal, az általa nyújtott komforttal, na és a háromliteres motor fölényes erőpotenciáljával gyakorlatilag nem léteznek távolságok.

 

 

Egy szó mint száz: ez tényleg egy Gran Turismo, méghozzá a legjobbak közül. Hazai forgalmazása szintén megkezdődött, az alapmodell ára 65 180 euró.

 

 

Vas Gyula

Képek: D.K.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!