Az olasz márka viszonylag későn szállt be a platós kisteherautók kategóriájába, de gőzerővel igyekszik utolérni a többieket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy olyan csúcsverziót készített Fullback nevű pick-upjából, amilyet még a Nissan, a Toyota vagy a Mitsubishi sem tud felmutatni ebben a géposztályban.

 

A dupla fülkés Fullback Cross elsősorban minden konkurensénél sportosabb, agresszívabb megjelenésű. Mindez olyan színvonalú komforttal és a kategóriában kivételes szereltséggel párosul, mint a 7 colos érintőképernyő, a DAB digitális rádió, a tolatókamera vagy a Bluetooth- és USB-csatlakozásokkal felszerelt navigációs rendszer.  A biztonsági elemek közül pedig a hét légzsák, a menetstabilizáló elektronika, a vontatmány-stabilizátor, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és dombsegéd érdemel említést.

 

 

  hirdetes_300x300   

 

Az autó hajtáslánca természetesen mindent tartalmaz, ami ebben a kategóriában alapkövetelmény. Alapja a 2,4 literes, 180 lóerős turbódízel, 430 Nm-es nyomatékkal, amelyhez a hatfokozatú kézin kívül ötfokozatú automata sebességváltó is kérhető. Az összkerékhajtás egyetlen gombnyomással kapcsolható, a felező szintén alaptartozék, a legkeményebb terep leküzdését pedig mechanikus hátsó differenciálzár teszi lehetővé. Kivételes értéknek számít az egy tonnát meghaladó teherbírás, illetve a 3 tonna feletti vontatóképesség. A Fullback Cross egy további attraktív kínálata, hogy lakókabinnal is felszerelhető; a Tischer Trail 200 lakókabin kényelmes szállást kínál a sofőrnek, ha esetleg utazás közben érte az éjszaka…

 

 

Vas Gyula

Fotó: Fiat Professional

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!